znacka-kfa2-zahajuje-prodej-graficke-karty-geforce-gtx-980-ti-oc
Novinka Značka KFA2 zahajuje prodej grafické karty GeForce GTX 980 Ti OC

Značka KFA2 zahajuje prodej grafické karty GeForce GTX 980 Ti OC

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

20. 7. 2015 17:30 3

Pod značkou KFA2 (v Evropě), potažmo Galax by se měla nyní na trhu objevit nová grafická karta GeForce GTX 980 Ti OC, která pochází původně z dílny čínské společnosti Galaxy a nabídne robustní chladič se třemi větráky a také mírné tovární přetaktování. 

Reklama

Karta je osazena nereferenčním chladičem, který zabírá tři sloty a je o něco delší než PCB karty. Tento robustní chladič se skládá ze dvou pasivů s hliníkovým žebrováním. Ten větší slouží ke chlazení PCB, zatímco menší by se měl starat o ochlazování pamětí a VRM. O ochlazování pasivní části se starají tři ventilátory, které se aktivují při vyšším zatížení.

Značka KFA2 zahajuje prodej grafické karty GeForce GTX 980 Ti OC
i Zdroj: PCTuning.cz

Jak jsem již zmínil a jak sám název to napovídá, výrobce toto nové provedení GTX 980 Ti továrně přetaktoval z referenčního taktu 1000 MHz na 1025 MHz, přičemž GPU boost frekvence pak dosahuje až 1114 MHz. To nicméně není vzhledem ke zvolenému chladiči nijak odvážný krok. Výraznější přetaktování tak musí provést zřejmě jedině sami uživatelé. 

Zcela nedotčené zůstaly paměti, které výrobce ponechal běžet na taktu 7 GHz. Ani kapacita pamětí se oproti původnímu návrhu nezměnila a zůstává 6GB. Mezi výstupy najdeme sadu třech portů DisplayPort, jednoho HDMI a jednoho DVI. V Evropě by toto provedení mělo být k dostání pod značkou KFA2 za cenu 679,90 euro s DPH, což je v přepočtu přibližně 18 400 Kč. 

Zdroj: techPowerUp

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama