upc-spousti-po-celem-cesku-sdilenou-sit-wi-free
Novinka UPC spouští po celém Česku sdílenou síť Wi-Free

UPC spouští po celém Česku sdílenou síť Wi-Free

Mirek Kočí

Mirek Kočí

15. 7. 2015 16:00 8

Největší tuzemská kabelová firma UPC spouští službu Wi-Free, která v připojených routerech aktivuje vysílání druhé bezdrátové sítě a umožní rychlý a snadný přístup k internetu.

Reklama

V současnosti je v České republice mezi zákazníky UPC přibližně 220 000 Wi-Fi modemů kompatibilních se službou Wi-Free. Firma starší modemy postupně vyměňuje za novější a s tím roste i počet Wi-Free hotspotů. Na sdílenou síť se zákazníci UPC budou moct připojovat nejen v ČR, ale i v zahraničí, a to konkrétně v Polsku, Švýcarsku, Nizozemí, Belgii, Irsku, Maďarsku a Rumunsku. Další země by měly v budoucnu přibývat.

„Wi-Free je jedinečná bezplatná služba, která umožní připojení na wi-fi například na návštěvě u vašich kamarádů, známých nebo jinde v dosahu UPC modemů. Vaše mobilní zařízení využije oddělenou, sekundární wi-fi síť. Stačí se jednou přihlásit pod unikátním přihlašovacím jménem a heslem a Wi-Free vás automaticky připojí vždy, když bude síť v dosahu,“ uvedl ředitel segmentového marketingu Jan Kohout.

Podle něj automatická síť umožní přístup k internetu o rychlosti až 10 Mbit/s u downloadu a 2 Mbit/s u uploadu. Připojení postačí pro běžné surfování a komunikaci na sociálních sítích. Na jeden přístupový bod bude možné připojit až pět mobilních zařízení, stejně tak z jednoho zákaznického účtu se lze připojit současně pěti zařízeními.

Routery všech zákazníků UPC budou do Wi-Free připojovány postupně do poloviny srpna. UPC Česká republika je největším poskytovatelem internetových a televizních služeb v ČR. V současnosti má téměř 600 tisíc zákazníků.

Zdroj: UPC

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama