sony-xperia-z5-ma-nabidnout-pohadkovou-vybavu
Novinka Sony Xperia Z5 má nabídnout pohádkovou výbavu

Sony Xperia Z5 má nabídnout pohádkovou výbavu

Mirek Kočí

Mirek Kočí

7. 7. 2015 17:00 3

Na internetu se objevily informace o připravované Xperii Z5. Smartphone má nabídnout tu nejlepší možnou výbavu, ve které nebude chybět jemný displej, osmijádrový Snapdragon 820 a mamutí 4500mAh akumulátor.

Reklama

Sony všechny překvapilo uvedením modelu Xperia Z4, respektive Z3+, který toho oproti Xperii Z3 mnoho nového nepřináší. Podle řady indicií japonský výrobce proto připravuje nový model, který přinese řadu zásadních, a nikoli jen kosmetických, změn.

Velikost displeje chystané Xperie Z5 zatím neznáme, v tuto chvíli je ale téměř jisté, že rozlišení panelu bude minimálně Quad HD (QHD) 2 560 × 1 440 pixelů. Procesor má být 14nm Snapdragon 820 s jádry Kryo, jejichž takt by měl dosahovat až 3,0 GHz. Operační paměť má mít kapacitu 4 GB, uživatelská potom 32 GB.

Xperia Z5 by mohla i slušně fotit, hlavní fotoaparát má dostat rozlišení 21 Mpx a snímač Exmor RS IMX230, který zajistí slušné výsledky i při horších světelných podmínkách. Samozřejmostí bude podpora natáčení 4K videa a pokročilý HDR režim. Akumulátor s kapacitou 4 500 mAh by měl zajistit výdrž na celý den perného provozu. Nové Sony by mělo stavět znovu na osvědčeném OmniBalance designu, přičemž telefonu by neměla chybět ani zvýšená odolnost vůči prachu a vodě.

Podle nepotvrzených zpráv k oficiálnímu představení Xperie Z5 dojde během září. Tisková konference se má uskutečnit v Japonsku.

Zdroj: technodify

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama