honor-7-je-celokovovy-smartphone-s-osmijadrovym-procesorem-a-cteckou-otisku
Novinka Honor 7 je celokovový smartphone s osmijádrovým procesorem a čtečkou otisků

Honor 7 je celokovový smartphone s osmijádrovým procesorem a čtečkou otisků

Mirek Kočí

Mirek Kočí

1. 7. 2015 19:30 1

V Číně byl dnes na tiskové konferenci představen nový smartphone značky Honor. Novinka s prodejním označením Honor 7 láká na elegantní kovové tělo, displej s Full HD rozlišením a kvalitní fotoaparát.

Reklama

Honor je firma patřící Huawei pro cenově dostupnější smartphony. Přesto, že jsou telefony tohoto výrobce orientovány na nízkou cenu, tak před několika minutami oznámená novinka má velmi slušnou výbavu.

Nový Honor 7 používá vlastní osmijádrový procesor Kirin 935 s 64bitovou architekturou a o vykreslování grafiky ve hrách a aplikacích se stará čip Mali-T628. Paměť RAM je zastoupena dostatečnou kapacitou 3 GB, vestavěná uživatelská paměť potom 16 GB nebo 64 GB. Paměťové karty jsou podporovány.

Displej smartphonu má úhlopříčku 5,2 palce a rozlišení Full HD (1 920 x 1080 obrazových bodů), novinka se tak nezařadí do letošního trendu Quad HD modelů. Dvacetimegapixelový fotoaparát zvládá pořizovat 1080p videa při 60 snímcích za sekundu. Podle výrobce se objektiv skládá ze šesti čoček a má světelnost f/2.0.

K dispozici je i druhý foťák s rozlišením osm megapixelů. Po vzoru modelu Huawei Mate 7 má Honor 7 na zádech také čtečku otisků prstů.

Ve výbavě dále najdeme GPS, WiFi 802.11 a/b/g/n/ac, NFC, Bluetooth 4.0 a podporu LTE. S baterií s kapacitou 3 100 mAh by výdrž mohla dosahovat velmi pěkných výsledků.

Nový smartphone od společnosti Honor se bude prodávat ve stříbrném, zlatém a šedivém provedení. Do prodeje se Honor 7 dostane ve třech verzích: s 16 GB (zhruba 8 000 Kč bez daně), s podporou dual SIM a 16 GB (8 700 Kč) a nakonec i v nejdražší variantě s 64 GB (10 000 Kč).

Zdroj: 1 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama