anonymous-napadli-weby-kanadske-vlady-vadi-jim-antiteroristicky-zakon-c-51
Apple Novinka Anonymous napadli weby kanadské vlády, vadí jim antiteroristický zákon C-51

Anonymous napadli weby kanadské vlády, vadí jim antiteroristický zákon C-51

Mirek Kočí

Mirek Kočí

21. 6. 2015 17:30 4

Hackeři ze skupiny Anonymous se přihlásili ke středečním útokům na webové stránky kanadské vlády. Útokem prý chtěli vyjádřit nesouhlas s přijetím nového antiteroristického zákona, známého jako Bill C-51. Upozornil na to portál Huffingtonpost.

Reklama

Anonymous se k útoku na weby canada.ca, csis.gc.ca, sencanada.ca a justice.gc.ca přihlásili na Twitteru a později také ve videu, které nahráli na YouTube.

Hackeři stránky vyřadili pomocí tradičně používané metody zvané DDoS, kdy jsou servery vystaveny masivnímu náporu požadavků, které je zahltí a následně ochromí. Kromě znefunkčnění webových stránek údajně hacknuli také e-mailové účty některých kanadských úředníků.

Kontroverzní zákon Bill C-51 kanadské policii uděluje rozsáhlé pravomoci, například může člověka, kterého z terorismu podezřívá bez důkazů a soudního příkazu uvěznit na sedm dní nebo podezřelému vzít pas a zabránit mu opustit stát. Současně orgány činné v trestním řízení získají přístup do soukromých účtů lidí na sociálních sítích, nebo mohou bez povolení sledovat internetovou komunikaci.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama