alcatel-pop-10-lte-tablet-a-notebook-v-jednom-ktery-si-rozumi-i-se-smartphonem
Novinka Alcatel POP 10: LTE tablet a notebook v jednom, který si rozumí i se smartphonem

Alcatel POP 10: LTE tablet a notebook v jednom, který si rozumí i se smartphonem

Mirek Kočí

Mirek Kočí

27. 5. 2015 10:00

Alcatel představil tablet POP 10, který lze připojením klávesnice MagicFlip Keyboard přeměnit na malý notebook. V Česku a na Slovensku ho bude prodávat za 6 990 Kč, resp. 249,90 euro s DPH.

Reklama

Nový tablet z řady POP je s profilem 7,9 mm jedním nejtenčích desetipalcových modelů na trhu. Čelní část zařízení vyplňuje displej s úhlopříčkou 9,6 palce typu IPS s dobrými pozorovacími úhly a rozlišením 1280 × 800 pixelů. Velká obrazovka nabízí dostatek prostoru k prohlížení fotek, sledování filmů nebo brouzdání na sociálních sítích a na internetu. Surfovat a stahovat data přitom můžete rychlostí až 150 Mb za sekundu díky podpoře mobilních sítí čtvrté generace (4G/LTE). Velký displej dobře poslouží i na cestách při aktivované GPS navigaci. Momentky vám pomůže uchovat zadní pětimegapixelový fotoaparát. Kameru na přední straně s rozlišením 2 Mpx zase využijete k videohovorům přes Skype.

POP 10 nabízí také funkci hlasového volání, takže s ním lze i telefonovat a posílat SMS zprávy. O snadnou synchronizaci tabletu s vaším chytrým telefonem se stará widget SmartLink, který umí přenášet kontakty, zprávy a všechna upozornění z jednoho přístroje na druhý. Se SmartLinkem není problém jedním dotykem vytvořit bezdrátovou síť, zrcadlit obraz z displeje telefonu na tablet a naopak nebo sdílet WiFi připojení. Všechny notifikace, SMSky a kontakty budete mít k dispozici na velkém displeji tabletu.

Plynulý chod tabletu zajišťuje čtyřjádrový procesor Qualcomm Snapdragon 410 s taktem 1,2 GHz, který doplňuje 1 GB RAM. Vnitřní paměť o kapacitě 8 GB je rozšiřitelná pomocí microSD karty až o dalších 32 GB. Slušnou výdrž baterie zajistí baterie s kapacitou 4 600 mAh. Pokud by vám přesto nestačila, k tabletu připojíte přes micro USB port záložní baterii. Kromě toho zařízení podporuje OTG pro připojení externích datových disků, myši a dalších periferií.

Součástí balení je kromě tabletu také ergonomická klávesnice s touchpad s podporou gest. POP 10 s klávesnicí MagicFlip Keyboard se v Česku a na Slovensku prodává za 6 990 Kč, resp. 249,90 euro s DPH. Tablet se bude prodávat i bez klávesnice za 5 990 Kč, resp. 219,90 euro s DPH.

Alcatel POP 10: LTE tablet a notebook v jednom, který si rozumí i se smartphonem
i Zdroj: PCTuning.cz

Alcatel POP 10: LTE tablet a notebook v jednom, který si rozumí i se smartphonem
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Alcatel

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama