valve-nyni-umoznuje-prodej-modu-na-steamu
Novinka Valve nyní umožňuje prodej modů na Steamu

Valve nyní umožňuje prodej modů na Steamu

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

25. 4. 2015 22:00 5

Valve rozšiřuje možnosti, respektive služby Steamu a to velmi zajímavou položkou. Na největším digitálním kanálu na světě nyní můžete prodávat mody do svých oblíbených her skrze službu Steam Workshop.

Reklama

Prodávání modů ke hrám je čistě volitelnou možností, která závisí na samotných tvůrcích hry. Ti musí rozhodnout, zdali je aktivování možnosti placeného obsahu pro jejich hru přínosem, nebo zdali bude lepší ji moderům odepřít. Valve do toho nikoho nenutí.

První vlaštovkou je akční RPG The Elder Scrolls V: Skyrim od Bethesdy. K němu původně bylo nabízeno hned 19 placených modů, aktuálně už je jich k dispozici pouze 18. Nejlevnější mod  je nabízen za 0,23 €, za nejdražší zaplatíte 5,49 €.

Valve nyní umožňuje prodej modů na Steamu
i Zdroj: PCTuning.cz

Od zpoplatněného balastu a nestabilních modů, které by rozbily celou hru, platící zájemce bude chránit obligátní systém hodnocení obsahu a dále možnost navrátit zakoupenou položku bez udání důvodu do 24 hodin od zakoupení modu. Valve si ovšem vyhrazuje možnost žádost o navrácení peněz zamítnout v případě podezřelého chování uživatelů, aby mohla předcházet zneužívání refundace.

Jakkoliv se může zdát možnost nabídnout placené mody užitečná jak pro autory hry, tak pro samotné hráče, na internetu už vzniklo několik petic, které po Valve žádají stáhnutí služby. Trošku úsměvné, zvlášť když přihlédneme k tomu, že aktivace této možnosti je dobrovolná a záleží čistě na samotných tvůrcích hry, no ne? Co si o tom myslíte vy?

Zdroj: PC Gamer

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama