asus-zacal-v-cesku-prodavat-svuj-prvni-chromebook
Novinka Asus začal v Česku prodávat svůj první Chromebook

Asus začal v Česku prodávat svůj první Chromebook

Mirek Kočí

Mirek Kočí

23. 4. 2015 16:15 6

Model C200 nabízí HD displej s úhlopříčkou 11,6 palce a energeticky úsporný procesor Celeron N2830, díky němuž vydrží na baterii pracovat až 11 hodin.

Reklama

Chromebook C200 charakterizují malé rozměry (tloušťka 20 mm), což z něj dělá snadno přenosné zařízení. Rozměrný touchpad s podporou multidotykových gest je velikostně srovnatelný s touchpady, které se běžně vyskytují u 14" notebooků. Klávesnice standardní velikosti s jasně oddělenými klávesami má mít podle výrobce dobrou odezvu.

C200 nabízí široké možnosti připojení, mezi nimiž nechybí WiFi 802.11 a/b/g/n/ac ani Bluetooth 4.0. Připojení ke druhému velkému monitoru či dokonce k TV je s výstupním HDMI konektorem snadné. K připojení periférií slouží konektor USB 2.0 nebo konektor USB 3.0.

Od běžných přenosných počítačů se Chromebooky odlišují systémem Chrome OS od Googlu a podporou jeho populárních služeb Gmail, YouTube, Google Dokumenty či dalších tisíců služeb dostupných přes obchod Chrome Web Store. Kromě integrovaného úložiště o kapacitě 32 GB lze data ukládat do cloudu a poté je sdílet i do dalších zařízení včetně telefonu nebo tabletu.

Novinka společnosti Asus se u nás již prodává za 7 499 Kč s DPH.

Asus začal v Česku prodávat svůj první Chromebook
i Zdroj: PCTuning.cz

Asus začal v Česku prodávat svůj první Chromebook
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Asus TZ

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama