hbo-rozesila-uzivatelum-stahujicim-serial-game-of-thrones-pres-torrenty-oficialni-varovani
Novinka HBO rozesílá uživatelům stahujícím seriál Game of Thrones přes torrenty oficiální varování

HBO rozesílá uživatelům stahujícím seriál Game of Thrones přes torrenty oficiální varování

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

20. 4. 2015 14:00 29

Televizní stanici HBO rozhodně nepotěšil nedávný únik čtyř prvních epizod nové řady populárního seriálu Game of Thrones. Vedení HBO to rozlítilo natolik, že se rozhodlo rozeslat tisíce varování pro uživatele, kteří doposud neodvysílané díly seriálu sdílí na internetu.

Reklama

Tato upozornění jsou šířena za pomoci společnosti IP-Echelon, která se zabývá také protipirátskou aktivitou. IP-Echelon zašle pokyn poskytovateli internetových služeb za účelem identifikace IP adresy, z níž byl seriál sdílen, a následně je na tuto adresu předáno varování o porušení autorských práv a porušení podmínek používání poskytovaných služeb. Poskytovatel internetu je také požádán o zablokování přístupu k internetu danému uživateli. Záleží však pouze na poskytovateli, zda se pro tento krok rozhodne. 

HBO rozesílá uživatelům stahujícím seriál Game of Thrones přes torrenty oficiální varování
i Zdroj: PCTuning.cz

Tato upozornění by měla uživatele minimálně odradit od dalšího sdílení a stahování podobného obsahu. HBO však nechce protipirátskou kampaň zaměřovat pouze na uživatele torrentů, ale také na osoby, které seriál sdílí přes streamovací služby. HBO však bojuje s nelegálním stahováním vlastního obsahu také dalšími, méně agresivními cestami, jako je třeba zavedení on-line streamovací služby HBO Now. 

Game of Thrones je dlouhodobě jedním z nejvíce nelegálně stahovaných seriálů na světě, tudíž je logické, že se HBO co nejusilovněji snaží udržet exkluzivitu tohoto pořadu v rámci svých vlastních služeb. 

Zdroj: DigitalTrends

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama