nove-chytre-hodinky-od-asusu-nabidnou-vydrz-na-baterii-az-10-dni
Novinka Nové chytré hodinky od Asusu nabídnou výdrž na baterii až 10 dní

Nové chytré hodinky od Asusu nabídnou výdrž na baterii až 10 dní

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

15. 4. 2015 20:15 1

Zásadní nedostatek téměř všech současných chytrých hodinek spočívá v jejich malé výdrži na baterii, což by se nyní mohlo změnit s příchodem nových hodinek VivoWatch od společnosti Asus, které by měly za několik dní dorazit na pulty obchodů.

Reklama

Většina v současnosti nabízených chytrých hodinek totiž slibuje při běžném používání výdrž někde kolem jednoho až dvou dnů, což řadu uživatelů od jejich koupě odrazuje. Uživatelé zkrátka nechtějí každý den nabíjet jak svůj chytrý telefon, tak hodinky. Tento trend by snad měla změnit novinka společnosti Asus nazvaná VivoWatch, jejíž výdrž na jedno nabití by se údajně měla pohybovat až kolem 10 dní. 

Nové chytré hodinky od Asusu nabídnou výdrž na baterii až 10 dní
i Zdroj: PCTuning.cz

Toto nové nositelné zařízení by mělo být opět zaměřeno zejména na "fitness" funkce. Oproti současným stylovým hodinkám ZenWatch ale nabídne pevné ocelové tělo a odolnost proti prachu a vodě se stupněm krytí IP67. Mezi funkcemi hodinek by se měly objevit již tradiční záležitosti, které známe i z chytrých náramků, jako je sledování tepové frekvence či spánkového cyklu. Přítomný by měl být také GPS modul, kterým budou hodinky nejspíše moci monitorovat Váš pohyb při sportovních aktivitách. 

Soudě podle prvních snímků nebudou hodinky vystavěny na platformě Android Wear, ale na nějakém proprietárním systému od Asusu. Vysoké výdrže na baterii bude s největší pravděpodobností docíleno tím, že Asus využije nějaký monochromatický LED displej namísto výrazně "žravějšího" OLED. Cena hodinek zatím není potvrzena výrobcem, nicméně měla by se snad pohybovat někde okolo 150 euro (4 120 Kč). 

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama