samsung-by-letos-mohl-prodat-az-55-milionu-galaxy-s6-a-s6-edge-predpovidaji-analytici
Novinka Samsung by letos mohl prodat až 55 milionů Galaxy S6 a S6 edge, předpovídají analytici

Samsung by letos mohl prodat až 55 milionů Galaxy S6 a S6 edge, předpovídají analytici

Mirek Kočí

Mirek Kočí

26. 3. 2015 12:30 3

Analytici společnosti i DRAMeXchange ve své nejnovější studii odhadují, že Samsung letos prodá rovných 55 milionů kusů chytrých telefonů Galaxy S6 a Galaxy S6 Edge. Zpřesnili tak dřívější predikci Citibank, podle které se měly prodeje vyšplhat na 46 milionů prodaných kusů.

Reklama

Nové telefony Samsung představil na začátku března na největším mobilním veletrhu Mobile World Congress ve španělské Barceloně. Jediným markantním rozdílem mezi standardní šestkou a verzí edge je zakřivení displeje. První zmiňovaný model má rovnou dotykovou plochu s úhlopříčkou 5,1 palce a rozlišením 2560 × 1440 pixelů. Stejné parametry má i verze edge, displej u ní ale plynule přechází z přední části do obou boků.

V obou smartphonech je osazen první 64bitový procesor na světě vyrobený 14nm technologií. Konkrétně se jedná o osmijádrový čip Exynos 7420, jehož čtyři jádra pracují na frekvenci 2,1 GHz a další čtyři na 1,5 GHz. Ve výbavě telefonů nechybí ani 3 GB operační paměti typu LPDDR4 či čtečka otisků prstů, zabudovaná v domovském tlačítku.

Nové modely S6 a S6 edge se na trh dostanou v dubnu. Na nejvýznamnějších trzích po celém světě budou prodeje zahájeny 10. dubna, u nás si budeme muset počkat ještě o týden navíc.

Zdroj: AA

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama