nvidia-zacala-poskytovat-cpu-vetev-zdrojoveho-kodu-physx-zdarma
Novinka NVIDIA začala poskytovat CPU větev zdrojového kódu PhysX zdarma

NVIDIA začala poskytovat CPU větev zdrojového kódu PhysX zdarma

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

6. 3. 2015 08:00 5

Potom, co byly pro vývojáře zdarma uvolněny herní enginy Undreal Engine 4 od Epic Games a Unity 5 od Unity Technologies, se společnost NVIDIA rozhodla poskytnout vývojářům zdarma zdrojový kód PhysX 3.3.3 prostřednictvím služby GitHub. 

Reklama

Cílem toho, že NVIDIA poskytne vývojářům zdarma svůj fyzikální engine, na němž pracovala podle svých slov více než deset let, je usnadnit jim zakomponování efektů PhysX ve svých hrách. Jako open-source bude nyní k dostání CPU větev kódu PhysX 3.3.3 (což je nejnovější verze PhysX) společně s PhysX knihovnami oděvů a destrukce. 

NVIDIA začala poskytovat CPU větev zdrojového kódu PhysX zdarma
i Zdroj: PCTuning.cz

PhysX je řešení pro fyziku, řízené efekty a simulace ve hrách a je integrován do předních herních enginů včetně Unreal Engine 3 a 4, Unity 4, AnvilNext Engine a dalších. NVIDIA tudíž logicky odpověděla na celkový vývoj tohoto trhu, který se otevírá vlastním modifikacím a implementacím vývojářů. Díky tomuto kroku můžeme očekávat, že v budoucnu výrazně přibude herních titulů využívajících fyzikální systém PhysX. 

NVIDIA začala poskytovat CPU větev zdrojového kódu PhysX zdarma
i Zdroj: PCTuning.cz

Ukázka využití destrukce PhysX v Unreal Engine 4

NVIDIA si nicméně prozíravě ponechala výluční vlastnictví kódu pro GPU fyziku. Další výhodou uvolnění SDK je pro NVIDII to, že v budoucnu může implementovat různé vývojářské modifikace do svého originálního systému PhysX. PhysX SDK (Software Development Kit) pro Windows, Linux, OS X a Android bude brzy možné stáhnout z tohoto odkazu na GitHub. 

Zdroj: 1, 2, 3

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama