antec-predstavil-radu-cenove-dostupnych-psu-s-radou-nevsednich-bezpecnostnich-ochran
Novinka Antec představil řadu cenově dostupných PSU s řadou nevšedních bezpečnostních ochran

Antec představil řadu cenově dostupných PSU s řadou nevšedních bezpečnostních ochran

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

6. 3. 2015 10:00

Společnost Antec přichází na trh s novou řadou napájecích zdrojů, která nese označení VPF a je zaměřená zejména na nízkou cenu a vysokou bezpečnost. 

Reklama

Nová řada nabídne konkrétně čtyři modely s výkonem od 350 do 650 wattů. Všechny zdroje řady VPF mají společné to, že využívají dvě 12V (35A) větve a jsou ochlazovány pomocí 120mm ventilátoru s kuličkovými ložisky. Kabelová výbava zdroje s výkonem 650 wattů zahrnuje jeden 24pinový ATX kabel, jeden 4+4pinový EPS kabel, pět SATA kabelů, tři Molexy, čtveřici 6+2pinových PCI-E kabelů pro napájení grafických karet a jeden kabel pro napájení FDD. Kabeláž  je u slabších modelů přirozeně o něco omezenější. 

Antec představil řadu cenově dostupných PSU s řadou nevšedních bezpečnostních ochran
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Zdroje s menším výkonem ocení také vlastníci menších skříní, jelikož jejich délka je 140 mm, šířka 150 mm a výška 86 mm. 650W varianta je potom o 15 mm delší než zbylé tři. Účinnost zdrojů je reprezentovaná certifikací 80 PLUS Bronze, což značí, že při 50% zatížení může jejich energetická účinnost dosáhnout až 85 %. 

Hlavní výhodou nové řady oproti předcházející sérii levných zdrojů Antec VP je celkem nadstandardní sada ochran. Zdroje by měly nabídnout ochranu před vysokým proudem (OCP), přepětím (OVP), podpětím (UVP), zkratem (SCP), přetížením (OPP), dočasným výpadkem napětí (BOP), přehřátí (OTP) a proti nárazovému proudu a přepětí na vstupním kabelu (SIP). Zajímavostmi je pak také ochrana NLO zajišťující správný chod zdroje při nízkém zatížení a BOP, která zajišťuje ochranu proti dočasnému poklesu napětí. 

Antec představil řadu cenově dostupných PSU s řadou nevšedních bezpečnostních ochran
i Zdroj: PCTuning.cz

Celá řada VPF už je k dostání také v některých tuzemských e-shopech za následující ceny: 

  • Antec VPF650 EC: 1 900 Kč
  • Antec VPF550 EC: 1 600 Kč
  • Antec VPF450 EC: 1 350 Kč
  • Antec VPF350 EC: 1 230 Kč

Zdroj: Hardware.info

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama