zotac-nabidne-vlastni-steam-machine-sn970-s-grafikou-maxwell-a-procesory-intel-skylake
Novinka ZOTAC nabídne vlastní Steam Machine SN970 s grafikou Maxwell a procesory Intel Skylake

ZOTAC nabídne vlastní Steam Machine SN970 s grafikou Maxwell a procesory Intel Skylake

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

4. 3. 2015 17:00 1

Na trh se pomalu začínají prodírat první počítače typu Steam Machine vybavené operačním systémem SteamOS od firmy Valve, které by měly umožňovat hrát PC tituly na zařízeních podobných herním konzolím.

Reklama

Jednou ze společností, která se výroby Steam Machine ujme, je se firma ZOTAC se svým modelem SN970. ZOTAC ostatně již má značné zkušenosti s výrobou kompaktních počítačů řady ZBOX, které se nyní snaží zúročit i na poli herních zařízení typu Steam Machine. SN970 by mělo být herní mini PC, které má nahradit běžné, herní PC a od stolu tak hráče přesunout do obývacího pokoje k televizím, stejně jako tomu je u dnešních herních konzolí. 

ZOTAC nabídne vlastní Steam Machine SN970 s grafikou Maxwell a procesory Intel Skylake
i Zdroj: PCTuning.cz

Úplně přesné specifikace chystaného modelu od ZOTACU prozatím nejsou příliš známy, na webu se ale už objevily první fotografie tohoto zařízení. Na snímcích nemá Steam Machine od ZOTACu nijak oslnivý design, který by napovídal hernímu zaměření. Žádných vzhledových výstřelků, které známe třeba od značky Alienware, se v tomto případě nedočkáme. Jediným prvkem, který naznačuje, že se jedná o Steam Machine, je logo Steam umístěné na krytu mini PC. Přesto ZOTAC slibuje nasazení výkonného hardware zahrnujícího nejnovější procesory Intel Core a grafické karty NVIDIA GeForce GTX architektury Maxwell. Z označení SN970 lze tudíž vyvodit, že půjde o grafiku GTX 970 v mobilní verzi s přídomkem "M". 

O dostatečný výkon by se měly starat konkrétně procesory 6. generace Intel, což značí, že půjde o CPU nadcházející architektury Skylake, která má na trh dorazit někdy koncem léta. Steam Machine od ZOTACu tedy pravděpodobně nemůžeme čekat dříve než na podzim. Další zajímavostí, kterou se výrobce chlubí, je možnost připojení až čtyř monitorů či jiných zobrazovacích zařízení naráz. Nutno přiznat, že většina hráčů v obývacím pokoji takovouto zástavbu monitorů asi mít nebude. 

ZOTAC nabídne vlastní Steam Machine SN970 s grafikou Maxwell a procesory Intel Skylake
i Zdroj: PCTuning.cz

Mezi další výbavou klonu PC a konzole od firmy ZOTAC bychom měli najít také 64GB M.2 SSD  v kombinaci s 2,5" 1 TB pevným diskem. O možném rozšíření kapacity úložiště výrobce nemluví. Pro připojení periferií či externích paměťových zařízení lze ale využít dvojici portů USB 3.0 a dva konektory USB 2.0. Další dva porty USB 3.0 jsou navíc umístěny na čelním panelu zařízení společně se čtečkou paměťových karet a dvojici audio konektorů. K internetu se bude SN970 moci připojit jak pomocí síťového kabelu, tak bezdrátově prostřednictvím Wi-Fi standardu 802.11ac. Ethernetové porty jsou navíc na zadním panelu dva. Vytvořit si tak můžeme také samostatnou domácí síť LAN. 

Vedle těchto konektorů se nachází také čtveřice výstupů HDMI 2.0 společně s jedním vstupem HDMI. Každý zákazník by měl k SN970 dostat také herní ovladač Steam Controller. Cenu, datum vydání ani přesnější specifikace bohužel zatím společnost ZOTAC neodhalila. 

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama