nvidia-predstavila-android-tv-konzoli-shield-rozbeha-crysis-3-a-dalsi-pocitacove-tituly
Novinka nVidia představila Android TV konzoli Shield. Rozběhá Crysis 3 a další počítačové tituly

nVidia představila Android TV konzoli Shield. Rozběhá Crysis 3 a další počítačové tituly

Mirek Kočí

Mirek Kočí

4. 3. 2015 09:30 12

Na konferenci GDC (Game Developers Conference) došlo k představení herní konzole k televizoru s názvem Shield, která běží na platformě Android TV. Na trh se zařízení, které rozběhá i počítačové tituly Crysis 3 či Borderlands: The Pre-Sequel, dostane v květnu tohoto roku. nVidia ho společně s herním ovladačem bude prodávat za 199 dolarů.

Reklama

Uvnitř herní konzole kmitá velmi výkonný čipset Tegra X1, který zvládne přehrávat i nahrávat 4K video, ale nejvíce jeho vysoký výkon oceníte při hraní her. nVidia slibuje při zahájení prodeje Shieldu dostupnost více než padesátky her a nepůjde přitom jen o klasické androidí tituly, ale i o porty her z PC.

Vývojářům zadala úkol překlopit hry jako Crysis 3, Doom 3 BFG, Resident Evil 5, The Talos Principle, Metal Gear Solid: Revengeance a chystají se i Borderlands 2 a Borderlands: The Pre-Sequel. Zároveň si budou moci hráči užít na konzoli i hraní her ze streamovací služby Grid.

Konzole Nvidia Shield přijde na trh letos v květnu. Doporučená cena je stanovena na 199 dolarů bez daně a dalších poplatků. Za tyto peníze zákazník dostane nejen samotný přístroj, ale i herní ovladač. Samostatně pak bude možné pořídit TV ovladač s mikrofonem pro hlasové povely a 3,5mm vstupem pro sluchátka.

Specifikace konzole nVidia Shield:

  • procesor: Tegra X1
  • RAM: 3 GB
  • video: 4K v 60 fps (VP9, H265, H264)
  • audio: 7.1 a 5.1kanálový zvuk (24-bit/192 kHz)
  • úložiště: 16 GB, MicroSD (až 128 GB)
  • konektivita: WiFi 802.11 a/c 2×2 MIMO 2,4 GHz a 5,0 GHz, Bluetooth 4.1/BLE, Ethernet, HDMI 2.0, USB 3.0 (Type A), MicroUSB 2.0
  • ovladač

Na Youtube už se objevil i záznam z ranní prezentace:

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama