samsung-galaxy-s6-teoreticky-ma-vymenitelnou-baterii
Novinka Samsung Galaxy S6 teoreticky má vyměnitelnou baterii

Samsung Galaxy S6 teoreticky má vyměnitelnou baterii

Sam Sadovski

Sam Sadovski

10. 3. 2015 00:30 8

Minulý týden byly v rámci veletrhu MWC 2015 představeny smartphony Samsung Galaxy S6 a S6 edge. Jednou z uvedených technických specifikací těchto telefonů je absence výměnitelné baterie. Ta, ale teoreticky, výměnitelná je.

Reklama

Na první pohled příjemný přechod z plastového zpracování na kombinaci kovu a skla, na druhou stranu nevýhody s touto změnou spojené. Modely Galaxy S6 a S6 edge mají sice hliníková těla se sklem Gorila Glass 4, ale zato postrádají možnost výměny baterie a po slotu na microSD kartu se také zaprášilo. S trochou trpělivosti a uživatelským manuálem se ale alespoň první problém dá hravě vyřešit.

Návod, přiložený ke smartphonu Samsung Galaxy S6, obsahuje kapitolu popisujicí postup výměny baterie, který by měl být schopný provést i běžný uživatel. Pro výměnu baterie je nejprve potřeba výjmout SIM kartu, poté za pomocí tepla lehce roztavit lepidlo tak, aby se uvolnila vazba mezi tělem a zadním skleněným krytem. Samotný zadní kryt jde následně stranou a na řadu přichází vyšroubování 13 malých šroubů držíčích další zadní kryt, odpojení, vyjmutí a výměna baterie za novou.

Samsung Galaxy S6 teoreticky má vyměnitelnou baterii
i Zdroj: PCTuning.cz

Společnost Samsung ale uživatelům doporučuje přenechat tuto opravu autorizovanému servisu. Nejdražší konfigurace Galaxy S6 edge 128 GB převyšuje cenu mobilního telefonu Apple iPhone 6 Plus 128 GB a sahá až téměř ke třiceti tisícům korun, tento chytrý telefon tak momentálně zastává pozici nejdražšího smartphonu na českém trhu (když pomineme telefony osazené diamanty, atd.)

AKTUALIZACE: Telefony iPhone 6 a iPhone 6 Plus budou v ČR v nejbližší době zdraženy o zhruba 3000 Kč. Ceny na Heureka.cz a Alza.cz jsou prozatím stabilní.

Zdroj: NextPowerUp

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama