mwc-2015-firma-tp-link-odhalila-nove-routery-s-dotykovym-displejem-a-s-podporou-4g
Novinka MWC 2015: Firma TP-Link odhalila nové routery s dotykovým displejem a s podporou 4G

MWC 2015: Firma TP-Link odhalila nové routery s dotykovým displejem a s podporou 4G

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

3. 3. 2015 12:30 8

Na veletrhu Mobile World Congress 2015 pořádaném již tradičně v těchto dnech v Barceloně nejsou k vidění pouze chytré telefony, tablety a jiná mobilní zařízení. Své zastoupení tu totiž má například také firma TP-Link, která zde představila dvojici nových zajímavých routerů. 

Reklama

První router označený jako P5 je zvláštní zejména tím, že je vybavený 4,3" dotykovým displejem překrytým tvrzeným sklem. Součástí zařízení je také nezávislý čipset od Broadcom běžící na frekvenci 1 GHz, který zajišťuje provoz displeje s vlastním UI. P5 nabídne kromě tohoto dotykového také solidní přenosovou rychlost, která je zajištěna využitím dvěma pásem. V 2,4GHz pásmu je router schopen přenosu až rychlostí 600 Mb/s a v 5GHz až 1300 Mb/s. To dohromady slibuje přenosovou rychlost až 1900 Mb/s. 

MWC 2015: Firma TP-Link odhalila nové routery s dotykovým displejem a s podporou 4G
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Díky využití dotykového displeje je zjednodušena interakce s uživatelem. Uživatelské rozhraní displeje je podle slov výrobce jednoduché a intuitivní a nastavení routeru by tak měl zvládnout i laik. Výhodou routeru je také podpora standardu Wi-Fi 802.11ac. Směrovač je vybavený třemi všesměrovými anténami sloužícími pro provoz v obou pásmech. Mezi prvky konektivity najdeme sadu portů pro připojení do sítě LAN, jeden gigabitový port WAN, jeden konektor USB 3.0 a jeden port USB 2.0.

Další novinkou z dílny TP-Link představenou na MWC 2015 je 4G LTE Desktop Router MR2000 Archer. Ten je určen pro domácí i kancelářské použití a jedná se o první router této společnosti se slotem pro SIM kartu. Díky ní se může třeba v případě výpadku běžného připojení připojit také ke 4G LTE sítím. 

MWC 2015: Firma TP-Link odhalila nové routery s dotykovým displejem a s podporou 4G
i Zdroj: PCTuning.cz

 

MR2000 Archer opět pracuje ve dvou pásmech, v 2,4GHz a 5 GHz, díky čemuž poskytuje přenosové rychlosti 300 a 433 Mb/s. Celková teoretická přenosová rychlost, kterou je schopen tento model poskytnout je tedy 733 Mb/s. Pro vysílání a příjem signálu jsou v tomto případě využity dvě antény. 

Ceny ani konkrétní datum vydání obou nových směrovačů bohužel zatím neznáme. 

Zdroj: 1, 2, 3

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama