samsung-oznamuje-vyrobu-128gb-ufs-ulozist-pro-chytre-telefony
Novinka Samsung oznamuje výrobu 128GB UFS úložišť pro chytré telefony

Samsung oznamuje výrobu 128GB UFS úložišť pro chytré telefony

Sam Sadovski

Sam Sadovski

27. 2. 2015 06:00

Společnost Samsung bude pro další generaci vlajkových smartphonů masově vyrábět UFC datová úložitě s maximální kapacitou 128 GB.

Reklama

Zdá se, že tento týden se nese ve znamení dat, přesněji datových úložišť. Svojí ruku k dílu již novými NAS úložišti a 10TB pevným diskem přiložil výrobce Western Digital a pozadu nezůstává ani Samsung, nicméně ten míří do jiného segmentu trhu.

Nadcházejicí paměti o velikostech 32GB, 64GB a 128GB formátu UFS využívají technologie "Command Queue" známé z SSD disků, která těmto pamětím umožní až 19 tisíc operací čtení za sekundu (IOPS) a činí je tak 2,7 krát účinnější než běžné eMMC 5.0 datová úložiště.

Samsung oznamuje výrobu 128GB UFS úložišť pro chytré telefony
i Zdroj: PCTuning.cz

Počet zápisů je stanoven na 14 tisíc operací za sekundu (IOPS), což je rychlost 28 krát převyšujicí hodnoty běžných úložišť. Nové UFS paměti budou výrobcům smartphonů poskytnuty i jako ePoP, což umožní jejich umístění přímo na SoC (tato technologie již byla využita u smartphonů Samsung Galaxy Note 4 a Galaxy Alpha.) Nové paměti by měly být využity především v dražších chytrých telefonech, převážně vlajkových lodích výrobců.

Zdroje: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama