benchmark-odhalil-specifikace-druhe-generace-tabletu-galaxy-tab-s
Novinka Benchmark odhalil specifikace druhé generace tabletu Galaxy Tab S

Benchmark odhalil specifikace druhé generace tabletu Galaxy Tab S

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

27. 2. 2015 09:00

Není to zas tak dlouho, kdy Samsung uvedl na trh svůj 10,5" tablet Galaxy Tab S. Proto je docela překvapivě, že by měl zanedlouho za nedlouho získat svého nástupce. Půjde o model Galaxy Tab S druhé generace s kódovým označením SM-T815, jehož specifikace byly odhaleny díky benchmarku GFXBench. 

Reklama

Benchmark uvádí, že velikost displeje tabletu bude 9,6", což je dosti nestandardní. Můžeme tedy vyvodit, že nový model by měl mít na rozdíl od toho původního pouze 9,7" Super AMOLED displej s poměrem stran 4:3 a rozlišením 2048 × 1536 pixelů.

Benchmark odhalil specifikace druhé generace tabletu Galaxy Tab S
i Zdroj: PCTuning.cz

Nový model by měl být velice podobný současnému Galaxy Tab S s 10,5" displejem

Mezi vnitřní výbavou bychom měli nalézt především vlastní čipset z dílny Samsungu. Konkrétně by mělo jít o SoC Exynos 5433 se čtyřmi jádry Cortex-A53 s taktem 1,3 GHz a čtyřmi silnějšími jádry Cortex-A57 s frekvencí 1,9 GHz. Součástí čipsetu je také grafický čip ARM Mali-T760 MP6. Podle webu SamMobile však pravděpodobně Samsung nakonec zvolí namísto SoC Exynos 5433 novější Exynos 7420.

Procesoru by měly sekundovat 3 GB operačních pamětí a vnitřní úložiště by mělo mít kapacitu 32 GB. Na zadní straně tabletu bychom potom měli nalézt 8Mpx fotoaparát doplněný na čele 2Mpx webovou kamerou. Předinstalovaným operačním systémem by měl být Android 5.0.2 Lollipop. 

Benchmark odhalil specifikace druhé generace tabletu Galaxy Tab S
i Zdroj: PCTuning.cz

Tablet doposud nebyl představen oficiálně, takže nejsou konečné specifikace potvrzeny a berte je proto s rezervou. Stejně tak neznáme ani přesné datum uvedení na trh a cenu. 

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama