sony-uvadi-na-trh-novou-predrazenou-micro-sd-kartu-pro-audiofily
Novinka Sony uvádí na trh novou, předraženou micro SD kartu pro audiofily

Sony uvádí na trh novou, předraženou micro SD kartu pro audiofily

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

22. 2. 2015 12:00 15

Společnost Sony představila svoji novou micro SD kartu, která by měla být určena hlavně do zvukových zařízení. Zaměřuje se totiž na kvalitu zvuku.

Reklama

Potom, co Sony vydalo předražený hudební přehrávač Walkman NW-ZX2 za 32 000 Kč, doplnilo svoji nabídku také o micro SDXC kartu, která je určena právě do přenosných hudebních přehrávačů. Karta je však opět zbytečně drahá. Karta označená jako SR-64HXA nese přízvisko "for Premium Sound". Výhodou karty oproti konkurenčním produktům by měl být výrazně menší vznik elektrického šumu při čtení dat, což by mělo mít pozitivní vliv na celkovou kvalitu zvuku.

Sony uvádí na trh novou, předraženou micro SD kartu pro audiofily
i Zdroj: PCTuning.cz

Jedná se o paměťovou kartu třídy 10 (Class 10), díky čemuž by měla být garantována přenosová rychlost minimálně 10 MB/s. Kapacita karty je 64 GB. Ona menší hladina elektrického šumu, která kartu odlišuje od konkurence, se samozřejmě značně podepíše na ceně, karta totiž bude stát 160 dolarů, což je téměř 3 900 Kč. Za stejnou cenu si však můžete pořídit stejně rychlé konkurenční paměťové karty s dvojnásobnou kapacitou. 

Sony uvádí na trh novou, předraženou micro SD kartu pro audiofily
i Zdroj: PCTuning.cz

Podle nás se tedy jedná spíše o marketingový tah a skutečný rozdíl s největší pravděpodobností nepozná ani náročný a zkušený posluchač. Většinu hudebních přehrávačů navíc nejspíše nebude "brzdit" právě paměťová karta. O jisté zbytečnosti tohoto produktu svědčí také fakt, že sám výrobce prohlašuje, že si není zcela jistý, zda si karta najde zákazníky. Přesto ale věří, že někteří lidé skvělou kvalitu zvuku ocení. Pokud Vás karta zaujala, budete si na ní muset počkat do začátku příštího měsíce, kdy by měl začít její prodej.

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama