dell-vylepsil-svuj-profesionalni-notebook-precision-m3800-nove-nabidne-displej-s-uhd-rozlisenim
Novinka Dell vylepšil svůj profesionální notebook Precision M3800, nově nabídne displej s UHD rozlišením

Dell vylepšil svůj profesionální notebook Precision M3800, nově nabídne displej s UHD rozlišením

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

29. 1. 2015 08:00

Skutečně mobilních profesionálních pracovních stanic je na trhu skutečně poskrovnu. Jednou z nich se stal koncem loňského roku model Precision M3800 od společnosti Dell, který se nyní dočkal mírného vylepšení.

Reklama

Hlavní výhodou a charakteristickým rysem této mobilní pracovní stanice je zejména působivý výkon, který však není vykoupen vysokou hmotností a robustností. Kromě výkonu se podle slov výrobce notebook pochlubí také výbornou mobilitou a vysokou spolehlivostí. 

Notebook Precision M3800 je ve všech provedeních vybavený čtyřjádrovým procesorem Intel Core i7 a profesionální grafickou kartou NVIDIA Quadro K1100M. Procesoru může sekundovat také až 16 GB operačních pamětí. To vše je "zabalené" v kompaktním těle s hmotností 1,88 kilogramu a tloušťkou pouhých 18 mm. 

Dell vylepšil svůj profesionální notebook Precision M3800, nově nabídne displej s UHD rozlišením
i Zdroj: PCTuning.cz

Nově je notebook k dostání také s 15,6palcovým displejem UltraSharp založeným na technologii IGZO2, který zvládne zobrazovat v nativním rozlišení 4K Ultra HD neboli 3840 × 2160 pixelů. Displej je navíc vybavený odolným sklem Corning Gorilla Glass NTB a je také multi-dotykový s možností ovládání až deseti prsty. 

Mezi další inovace oproti původním modelům patří také využití portu Thunderbolt 2, který by měl umožňovat přenos dat až rychlostí 20 Gb/s. Zákazníci si budou moci vybrat také variantu s předinstalovaným operačním systémem Ubuntu Linux. 

Nová verze Precision M3800 by měla být k dostání za částku začínající na 1850 euro, což je v přepočtu více než 51 000 Kč. 

Zdroj: Hardware.info

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama