firma-oculus-vr-pracuje-na-vlastnich-filmech-pro-vr-headset-oculus-rift
Novinka Firma Oculus VR pracuje na vlastních filmech pro VR headset Oculus Rift

Firma Oculus VR pracuje na vlastních filmech pro VR headset Oculus Rift

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

27. 1. 2015 12:00 8

Oculus VR, společnost stojící za vývojem VR headsetu Oculus Rift, začíná produkovat vlastní filmy, které bude možné přehrát na zmíněném headsetu. 

Reklama

Produkcí filmů by se měl zabývat tým Oculus Story Studio, který je bude připravovat přímo pro formát virtuální reality. První film z produkce Oculus Story Studio se jmenuje Lost a měl by být vydán již tento týden. Tento film je pouze pět minut dlouhý a měli by si ho moci promítnout vlastníci prototypu Oculus Rift Crescent Bay. Jelikož se jedná o film pro virtuální realitu, který se odehrává "v reálném čase", může jeho délku ovlivnit sám divák. 

Firma Oculus VR pracuje na vlastních filmech pro VR headset Oculus Rift
i Zdroj: PCTuning.cz

Mělo by se jednat o jakousi ochutnávku toho, jaké filmy by pro tuto platformu mohly být v budoucnu produkovány a jaký má tento formát potenciál. Tvůrcem tohoto krátkometrážního snímku je Sashka Unseld, bývalý animátor studia Pixar. Snímek bude moci zhlédnout také široká veřejnost v rámci filmovém festivalu Sundance, který se koná tento týden v Salt Lake City v USA. Oculus chce tímto krátkým filmem navnadit nejen diváky, ale také další animátory a studia. 

Zdroj: The Verge

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama