intel-planuje-procesory-skylake-vydat-v-druhe-polovine-letosniho-roku
Novinka Intel plánuje procesory Skylake vydat v druhé polovině letošního roku

Intel plánuje procesory Skylake vydat v druhé polovině letošního roku

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

21. 1. 2015 07:00

Brian Krzanich, generální ředitel společnosti Intel, oznámil, že Intel plánuje svoji nadcházející generaci procesorů "Skylake", které budou založené na 14nm výrobním procesu, vydat již v druhém pololetí tohoto roku. 

Reklama

Procesory nové řady by měly světlo světa spatřit patrně na přelomu srpna a září. Podle generálního ředitele Intel se zákazníci nemusí bát zpoždění, které nastalo u 14nm procesorů architektury Broadwell, které měly původně dorazit na trh už v prvním pololetí loňského roku. Nakonec jsme se dočkali prvních zařízení s procesory Core M koncem loňského roku.

Intel plánuje procesory Skylake vydat v druhé polovině letošního roku
i Zdroj: PCTuning.cz

Výkonnější modely "Broadwell-U" by tedy Intel měl vydat přibližně na jaře. Zatím však není vůbec jasné, kdy chce Intel stihnout vydat čtyřjádrové mobilní procesory s přídomkem H, které měly být využity u high-endových notebooků. Může tedy nastat situace, že tyto procesory nakonec na trh vůbec nedorazí a Intel rovnou vydá řadu "Skylake".

Intel plánuje procesory Skylake vydat v druhé polovině letošního roku
i Zdroj: PCTuning.cz

Procesory Broadwell s přídomkem "K" určené do high-endových desktopových sestav nicméně z plánů Intelu nezmizely. V druhé polovině roku by kromě 6. generace procesoru Intel Core měla na trh dorazit také řada označená jako "Braswell" zahrnující modely Pentium a Celeron. Tato řada by měla být nástupcem současných modelů Bay Trail s lepším poměrem výkonu a spotřeby. Tyto procesory by měly být nasazeny v cenově dostupných noteboocích typu "bingbook" a Chromebook. 

Zdroj: Hardware.info

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama