na-amazonu-se-objevil-4-metry-vysoky-roboticky-oblek-za-24-milionu-korun
Novinka Na Amazonu se objevil 4 metry vysoký robotický oblek za 24 milionů korun

Na Amazonu se objevil 4 metry vysoký robotický oblek za 24 milionů korun

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

20. 1. 2015 12:00 5

V japonském e-shopu Amazon se objevil nevídaný produkt, téměř čtyřmetrový robotický oblek japonské výroby pojmenovaný Kuratas. 

Reklama

Tento robotický exoskelet, jehož tvůrcem je umělec Kogoro Kurata a inženýr robotiky Wataru Yoshizaki, byl poprvé představen již v roce 2012, kdy byl k vidění na festivalu Wonder. Robot pojmenovaný po svém autorovi je vysoký 3,8 metru a váží téměř pět tun. Základnu robota tvoří tři nohy s rozpětím 3 metry, které jsou opatřené koly sloužícími k pohybu.

Na Amazonu se objevil 4 metry vysoký robotický oblek za 24 milionů korun
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Robota by mělo být možné řídit buď přímo z kabiny prostřednictvím dotykového displeje a uživatelského rozhraní, které by mělo být založené na bázi Kinectu, nebo na dálku pomocí smartphonu přes 3G.  Tento robotický exoskelet je poháněný dieselovým motorem, který umožňuje jet maximální rychlostí přibližně 10 km/h. Na těle obleku je umístěných celkem 30 pohyblivých kloubů, které z převážné části tvoří "ruce" robota.  

Na Amazonu se objevil 4 metry vysoký robotický oblek za 24 milionů korun
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Pilot sedící v kokpitu Kuratas

V roce představení robota se myslelo, že jde pouze o vtip, nicméně nyní se tento robotický oblek objevil v obchodě Amazon, kde ho jeho autoři nabízejí za částku 120 000 000 jenů, což je v přepočtu přibližně 1 milion dolarů, tedy asi 24 435 000 korun. Tuto sumu však dáme pouze za tzv. "starter kit" beze zbraní. Jako příslušenství si ale zákazníci údajně mohou dokoupit také raketomet LOHAS schopný vystřelovat plastové lahve a dvojici rotačních kulometů s kadencí 6000 ran za minutu, které střílí plastové kuličky.

Zatím není jasné, zda si robotický oblek někdo za tuto astronomickou částku koupí. Dovolit si ho můžou snad pouze znudění multimilionáři. Přesto, že se robot doposud neprodal, už nyní slibují jeho autoři nový vylepšený model, který by se měl na trhu objevit již příští rok. 

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama