valve-nyni-brani-uzivatelum-darovat-hry-napric-regiony
Novinka Valve nyní brání uživatelům darovat hry napříč regiony

Valve nyní brání uživatelům darovat hry napříč regiony

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

18. 12. 2014 18:00 11

Společnost Valve v některých zemích znemožnila darovat hry napříč regiony. Omezení jako takové se zemí Evropské unie netýká. Hry nakoupené v ČR tak můžete darovat zcela libovolně, toto omezení nás však pravděpodobně citelně zasáhne nepřímo.

Reklama

Uzamknutí Steam kódů podle regionu může mít vliv na tzv. šedou zónu. Určitě sami znáte stránky s levnými hrami jako je Key4you.cz, muve.cz a podobně, které nabízejí i ty nejnovější AAA hry za zlomek ceny v porovnání s distribučními kanály typu Steamu.

Valve nyní brání uživatelům darovat hry napříč regiony
i Zdroj: PCTuning.cz

Aby tyto eshopy mohly své zboží nabídnout levněji, nežli samotný Steam, musí si pomoci určitými cestičkami. A jednou z nich je nákup hry v regionech, kde jsou levnější, a jejich následný prodej v regionech, kde jsou dražší. Uzavření darovaných her podle regionů samozřejmě nebude mít za následek zborcení celé šedé zóny, mohl by ji však významně potlačit.

Seznam regionálních zámků najdete na Redditu zde.

Změna podmínek darovaných Steam her přišla brzy poté, co padla hodnota rublu. Valve sice nevydala oficiální prohlášení, že regionálními zámky zareagovala právě na tuto situaci, ale nebyla by jedinou společností, která na pád rublu zareagovala. Například společnost Apple v Rusku před dvěma dny uzavřela svůj on-line obchod.

Zdroj: Steam

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama