asus-strix-7-1-novy-herni-headset-s-prostorovym-zvukem-a-10-menici
Novinka ASUS Strix 7.1: nový herní headset s prostorovým zvukem a 10 měniči

ASUS Strix 7.1: nový herní headset s prostorovým zvukem a 10 měniči

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

28. 11. 2014 13:45 11

ASUS dnes oznámil chystané vydání svého nového herního headsetu Strix 7.1, který by se měl pochlubit reálným prostorovým zvukem díky využití 10 samostatných měničů. 

Reklama

Společně se samotným headsetem je dodávaná také audio stranice, kterou lze k PC připojit přes USB kabel a slouží mimo jiné také jako externí sluchátkový zesilovač. Pomocí této stanice lze samozřejmě regulovat hlasitost sluchátek i mikrofonu, ale také přepínat mezi různými režimy nastavení sluchátek. Přednastavené profily jsou zaměřeny na konkrétní herní žánry. Vybrat si tak můžeme z profilu pro hraní FPS stříleček, akčních RPG či závodních her. Nechybí ani profil, který zvýrazní kroky přicházejícího nepřítele, což se hodí třeba ve stealth hrách. 

ASUS Strix 7.1: nový herní headset s prostorovým zvukem a 10 měniči
i Zdroj: PCTuning.cz

V každé mušli sluchátek je ukryta pětice měničů, které nahrazují 7.1kanálový reproduktorový systém. Přední měnič má průměr 40 mm stejně jako subwoofer. Další měnič reprezentující centrální reproduktor má průměr 30 mm a "zadní a boční" měniče jsou 20mm. Všechny měniče využívají neodymové magnety. Frekvenční odezva sluchátek se může pohybuvat od 20 Hz do 20 kHz s impedancí 32 ohmů. Mušle mají na vnější straně motiv sovího oka, který je oranžově nasvícený. Nasvícení lze ponechat zapnuté, přepnout do režimu "dýchání", nebo ho zcela vypnout. 

ASUS Strix 7.1: nový herní headset s prostorovým zvukem a 10 měniči
i Zdroj: PCTuning.cz

Headset Strix 7.1 zahrnuje také jednosměrový odnímatelný mikrofon, který hlas zpracovává v rozpětí frekvencí od 50 Hz do 16 kHz s citlivostí +40 ± 3 dB. Mikrofon by měl být zároveň schopen potlačit až 90 procent hluku, šumu a rušení z okolního prostředí. Náušníky a hlavový most sluchátek jsou samozřejmě opatřeny koženým polstrováním.

O ceně ani konkrétním datu vydání prozatím výrobce nehovoří. 

Zdroj: techPowerUp

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama