benq-spousti-v-cr-prodej-androidich-smartphonu-f5-a-t3
Novinka BenQ spouští v ČR prodej androidích smartphonů F5 a T3

BenQ spouští v ČR prodej androidích smartphonů F5 a T3

Mirek Kočí

Mirek Kočí

27. 11. 2014 23:00 1

Společnost BenQ představila své první dva mobilní telefony. Modely F5 a T3 jsou osazeny čtyřjádrovým procesorem a nabízejí podporu vysokorychlostního internetu LTE. Jejich největší předností je však cenová dostupnost.

Reklama

BenQ F5 je postaven na čtyřjádrovém procesoru s taktem 1,2 GHz a grafickém čipu Adreno 305. Pro data a aplikace je k dispozici operační paměť o velikosti 1 GB a vnitřní úložiště s kapacitou 16 GB s možností rozšíření pomocí microSD karet.

Hlavním prvkem zařízení je pětipalcový IPS displej s HD rozlišením 1280 × 720 pixelů a podporou technologie pro ochranu zraku Low Blue Light. Přední strana telefonu je dále doplněna o 2Mpx kameru a senzor okolního osvětlení pro automatickou regulaci jasu.

Zadní část obsahuje 13MPx fotoaparát s LED a ultra sensitivity režimem zvyšujícím schopnost fotografovat i při nízké hladině osvětlení. Nechybí kolébka na ovládání hlasitosti, 3,5mm konektor, tlačítko pro zapnutí/vypnutí/uspání ani microUSB port. Telefon vážící 125 gramů disponuje zabudovanou baterií s kapacitou 2500 mAh, kterou nelze vyjmout.

Ve výbavě dále najdeme Bluetooth 4.0, WiFi, microUSB, NFC a podporu LTE. Součástí jsou i další funkce jako akcelerometr (G-senzor), kompas, GPS nebo senzor přiblížení, sloužící k vypnutí displeje v průběhu telefonního hovoru. Telefon využívá operační systém Android KitKat.

Model F5 je k dispozici na trhu za doporučenou koncovou cenu 5199 Kč s DPH pro Českou republiku a 199 euro s DPH na Slovensku.

BenQ spouští v ČR prodej androidích smartphonů F5 a T3
i Zdroj: PCTuning.cz

Druhou představenou novinkou je model T3. Kromě odlišného vzhledu disponuje oproti verzi F5 menším 4,5palcovým displejem s rozlišením 960 × 540 pixelů (s jemností 245 ppi), pouze 8Mpx fotoaparátem a vnitřním úložištěm o velikosti 4 GB. Smarpthone má hmotnost 117 gramů a obsahuje integrovanou baterii s kapacitou 1 840 mAh.

Novinku T3 lze zakoupit za 3 999 Kč s DPH pro Českou republiku a 149 euro s DPH na Slovensku.

BenQ spouští v ČR prodej androidích smartphonů F5 a T3
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: BenQ

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama