sony-drti-microsoft-uz-prodala-pres-13-5-milionu-konzoli-ps4
Novinka Sony drtí Microsoft, už prodala přes 13,5 milionu konzolí PS4!

Sony drtí Microsoft, už prodala přes 13,5 milionu konzolí PS4!

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

31. 10. 2014 17:00 10

Sony oznámila, že od uvedení PlayStation 4 na trh prodala přes 13,5 milionů kusů této konzole. 3,3 milionu z nich pak udala jen za třetí čtvrtletí, které končilo 30. září tohoto roku. Oproti druhému čtvrtletí, kdy se prodalo "jen" 2,7 milionu kusů se jedná o citelný nárůst zájmu o toto herní zařízení.

Reklama

Když se podíváme do krátké historie konzole PS4, zjistíme, že toto je co do prodejnosti v pořadí druhým nejlepším obdobím konzole. Lépe se PlayStation 4 prodával už jen v době svého uvedení na trh, kdy Sony prodala 4,5 milionů kusů.

Sony drtí Microsoft, už prodala přes 13,5 milionu konzolí PS4!
i Zdroj: PCTuning.cz

V porovnání s Microsoftem je Sony v prodejích next-gen konzolí opravdu na koni. Microsoft v poslední finanční zprávě totiž uvedl, že za poslední čtvrtletí mezi prodejce rozeslal 2,4 milionů kusů svého Xbox One, nikdo však nevím, kolik konzolí se nakonec dostalo ke koncovému zákazníkovi. I pokud by se však konzovému zákazníkovi prodalo všech 2,4 milionů kusů Xbox One, což je naprosto nereálné, Sony by na tomto poli Microsoftu stále dominovala. 

Zatímco PS4 se vede velmi dobře, prodej kapesních herních systémů PSP a PS Vita se propadl z 800 000 prodaných kusů na pouhých 700 000 prodaných zařízení. 

Zdroj: KitGuru

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama