nositelne-zarizeni-od-microsoft-konecne-predstaveno-je-to-fitness-naramek-za-200-dolaru
Novinka Nositelné zařízení od Microsoft konečně představeno, je to "fitness" náramek za 200 dolarů

Nositelné zařízení od Microsoft konečně představeno, je to "fitness" náramek za 200 dolarů

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

30. 10. 2014 15:30 4

O chystaném nositelném zařízení od Microsoft se ví již nějakou dobu, ale teprve nyní se Microsoft konečně rozhodl toto zařízení, které se jmenuje Microsoft Band, oficiálně odhalit. 

Reklama

Již z názvu jste jistě poznali, že se jedná o chytrý náramek, který se zaměřuje zejména na sledování zdravotního stavu a aktivit nositele. Zařízení je, jak Microsoft sliboval již téměř od zahájení jeho vývoje, multiplatformí a dokáže tak spolupracovat s chytrými zařízeními s operačními systémy Android 4.3, iOS 7.1 a Windows Phone 8.1 a jejich novějšími verzemi. Ke spolupráci smartphonu a náramku je nutná aplikace Microsoft Health, která bude dostupná pro všechny tři mobilní platformy. 

Nositelné zařízení od Microsoft konečně představeno, je to "fitness" náramek za 200 dolarů
i Zdroj: PCTuning.cz

Aplikace bude analyzovat jak zdravotní stav, tak sportovní aktivity nositele, k čemuž je náramek vybavený několika snímači. Konkrétně nabídne běžné senzory jako je tříosý akcelerometr, gyroskop, krokoměr a také GPS, která může sledovat vaši polohu i v případě, že si telefon necháte doma. Mezi dalšími metrikami, které může náramek analyzovat je například tepová frekvence či teplota pokožky. Kombinací náramku a chytrého telefonu můžete sledovat také spálené a přijaté kalorie. 

Nositelné zařízení od Microsoft konečně představeno, je to "fitness" náramek za 200 dolarů
i Zdroj: PCTuning.cz

Na těle náramku je umístěný kromě 1,4palcového displeje s rozlišením 320 × 106 mm také mikrofon, pomocí něhož můžete například zadávat příkazy asistentce Cortaně na telefonech s OS Windows Phone. Náramek je napájený 100mAh baterií, která by ho měla udržet v chodu 48 hodin při normálním používání, přičemž výdrž může výrazně zkrátit například zapnutá GPS. Zmíněná aplikace Microsoft Health umí zaznamenávat a vyhodnocovat různé aktivity včetně toho, kolik jste toho daný den nachodili či naspali. Zároveň by měla také podávat doporučení ohledně toho, jak dlouho si máte po dané sportovní aktivitě odpočinout. 

Microsoft zatím odstartoval prodej svého náramku pouze ve Spojených státech, kde je nyní produkt k dostání v Microsoft Store za 199 dolarů, tedy necelých 4 400 Kč. 

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama