zalman-cnps8x-optima-slusny-procesorovy-chladic-za-620-kc
Novinka Zalman CNPS8X Optima: Slušný procesorový chladič za 620 Kč

Zalman CNPS8X Optima: Slušný procesorový chladič za 620 Kč

Mirek Kočí

Mirek Kočí

29. 10. 2014 15:45

Firma Zalman uvedla do nabídky nový chladič, který zaujme konstrukcí s vícevrstvými žebry a speciálně tvarovanými lopatkami ventilátoru. Další předností novinky CNPS8X Optima je nízká cena.

Reklama

U chladiče byla použita trojice heatpipe, které se dotýkají přímo procesoru (technologie Direct Touch Heat-pipe), což zajišťuje účinný odvod tepla, a tím výkonné chlazení. Maximální účinnost distribuce tepla byla dosažena použitím vícevrstvého žebrování, jehož konstrukce zajišťuje větší plochu pro odvod tepelné energie a omezuje odpor vzduchu. Ve své střední části je chladič opatřen výřezem, a tím je tlak proudícího vzduchu ve středu i po jeho stranách stejný.

Zalman CNPS8X Optima je osazen ventilátorem o průměru 100 mm s lopatkami typu Shark Fin Blade s charakteristickými podélnými drážkami. Tyto lopatky zajišťují přesné směrování proudu vzduchu uvnitř chladiče. U ventilátoru jsou použity ložiska s dlouhou životnosti. Větrák může pracovat s rychlostí 1200 až 2100 otáček za minutu a vytváří šum s maximální hladinou hluku 30 dBA. V dolní části rámečku ventilátoru byly nainstalovány dodatečné plastové profily, jejichž prostřednictvím vzduch nasávaný do ventilátoru proudí také kolem dalším prvkům základní desky kolem procesoru a tím je ochlazuje.

Chladič podporuje všechny běžně používané patice: Konkrétně AMD AM2, AM2+, AM3, AM3+, FM2, FM1 a Intel 775, 1150, 1155/1156. Maloobchodní doporučená cena chladiče CNPS8X Optima činí 620 Kč DPH. Záruku mohou zákazníci uplatnit po dobu dvou let.

Zalman CNPS8X Optima: Slušný procesorový chladič za 620 Kč
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama