rada-zotac-zbox-ma-soupere-je-jim-nove-mini-pc-ideq-t1-od-biostar
Novinka Řada ZOTAC ZBOX má soupeře, je jím nové mini PC iDEQ-T1 od Biostar

Řada ZOTAC ZBOX má soupeře, je jím nové mini PC iDEQ-T1 od Biostar

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

21. 10. 2014 06:00

Společnost Biostar chystá vydání svého nového miniaturní PC iDEQ-T1, které by se mohlo stát výraznou konkurencí pro miniaturní počítače řady ZOTAC ZBOX. 

Reklama

Jedná se o plnohodnotné PC vtěsnané do miniaturní skříně o rozměrech 210mm × 40mm × 185mm (dך×v) a hmotnosti pouhých 800 gramů. IDEQ-T1 je tak vhodné jako nenápadné kancelářské PC, ale také ho lze využít jako solidně vybavené malé domácí HTPC. Všechny komponent iDEQ-T1 jsou nainstalovány na mini-ITX základní desku s rozměry 17 × 17 cm.

Řada ZOTAC ZBOX má soupeře, je jím nové mini PC iDEQ-T1 od Biostar
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Na desce je nainstalovaný čtyřjádrový procesor Intel Celeron N2940 s frekvencí až 2,25 GHz a integrovaným grafickým čipem Intel HD Graphics. PC lze vybavit také až 16GB RAM typu DDR3L s frekvencí až 1333 MHz do dvou SO-DIMM slotů a pevným diskem či SSD 2,5palcového formátu s tloušťkou až 9,5 mm, který lze připojit do rozhraní SATA II.

Výbava desky zahrnuje také gigabitový síťový port řízený síťovou kartou Realtek RTL8111G a rozšiřující miniPCIe kartu umožňující připojení Wi-Fi antény. O audio reprodukci se stará zvukový kodek Realtek ALC662. Na zadním panelu nalezneme kromě síťového portu a dvou audio konektorů, také grafické vstupy HDMI a D-Sub společně s jedním portem USB 3.0 a jedním portem USB 2.0. Další dva porty USB 2.0 lze využít také na čele PC. O napájení se stará dodávaný 19V adaptér.

Řada ZOTAC ZBOX má soupeře, je jím nové mini PC iDEQ-T1 od Biostar
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Jako u většiny produktů značky BIOSTAR nechybí ani zde podpora technologií jako je BIO-Remote 2 či Charger Booster. Využít můžeme také možnost přidělání iDEQ-T1 na stěnu či na zadní stranu monitoru nebo TV pomocí systému VESA.

O ceně se bohužel zatím výrobce nijak nezmiňuje.

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama