chystany-tablet-dell-venue-8-7840-bude-tenci-nez-ipad-air-2
Novinka Chystaný tablet Dell Venue 8 7840 bude tenčí než iPad Air 2

Chystaný tablet Dell Venue 8 7840 bude tenčí než iPad Air 2

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

19. 10. 2014 18:30 6

Před několika dny představila společnost Apple svůj nový iPad Air 2 se slovy, že se jedná o doposud nejtenčí tablet na světě. Tablet iPad Air 2 si však tento titul moc dlouho neudrží, jelikož společnost Dell plánuje vydat svůj nový tablet Venue 8 7840, který bude ještě o něco tenčí. 

Reklama

Tento tablet byl k vidění již na Intel Developer Forum 2014. Oproti iPad Air 2, který má tloušťku 6,1 mm se může chystaný tabletu série Venue pochlubit ještě tenčím profilem. Jeho tloušťka je totiž pouhých 5,95 mm, čímž v tomhle poměrně nepodstatném parametru překonává Apple.

Chystaný tablet Dell Venue 8 7840 bude tenčí než iPad Air 2
i Zdroj: PCTuning.cz

 

A co má tablet Dell Venue 8 7840 uvnitř? Výkon tabletu zajišťuje čtyřjádrový procesor Intel Atom Z3580, který běží na frekvenci 2,33 GHz. Pro zobrazování využívá tablet 8,4palcový OLED displej s rozlišením 2560 × 1600 pixelů. Vedle displeje je na čelní straně umístěný také poměrně velký reproduktor společně s webovou kamerou. Zadní kryt tabletu je vyrobený z hliníku.

Právě na zadní část tabletu je situovaná další velká zajímavost, kterou je kombinace 8Mpx zadního fotoaparátu a dalších dvou fotoaparátů technologie Intel RealSense, které slouží jako dálkové senzory. RealSense nejenže umožňuje upravovat objekty v jednotlivých vrstvách, ale zvládne také počítat vzdálenost od fotografovaných objektů. To se může hodit v případě, že potřebujeme zjistit metriky určitého objektu a nemáme u sebe nějaký měřící nástroj. Pomocí této technologie by mělo být možné také skenovat 3D objekty a následně si je třeba vytisknout na 3D tiskárně. 

Chystaný tablet Dell Venue 8 7840 bude tenčí než iPad Air 2
i Zdroj: PCTuning.cz

Dell Venue 8 7840 poběží na operačním systému Android ve verzi 4.4 KitKat a na trh by měl dorazit v listopadu. Zatím nejsou známé další informace týkající se kapacity baterie a vnitřního úložiště. Prozatím neznáme samozřejmě ani cenu.

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama