google-pro-snimani-novych-lokalit-do-street-view-vyuzil-velbloudy
Apple Novinka Google pro snímání nových lokalit do Street View využil velbloudy

Google pro snímání nových lokalit do Street View využil velbloudy

Mirek Kočí

Mirek Kočí

14. 10. 2014 21:00 1

Ačkoliv byl Google se svou službou Street View již téměř všude, v jeho sbírce fotografií brzy přibude další kousek. K vidění bude poušť Liwa ve Spojených arabských emirátech, a to díky speciálně upraveným kamerám, které se vezly na hrbech velbloudů.

Reklama

I když Google vyfotografoval již většinu silnic po celém světě či známé památky jako je například Tádž Mahal v Indii, je to poprvé, co zdokumentuje i poušť Liwa ve Spojených arabských emirátech.

Obvykle Google na lehce přístupných místech pořizuje snímky kamerou připevněnou k autu, která automaticky zaznamenává okolí. Pro sbírání fotodokumentace na těžko dostupných místech firma využívá takzvaný Trekker, přenosný systém usazený v batohu, který nosí lidé.

Písečný terén v Liwe ale více než automobilům a lidem sedí velbloudům, a tak speciální zhruba 20kilový batoh na zádech vozila tato zvířata.

„Na každém místě se snažíme co nejvíce přiblížit danému prostředí. V případě Liwy jsme vsadili na velblouda, který bude schopen zachytit ty nejautentičtější snímky tím nejméně škodlivým způsobem,“ uvedla mluvčí společnosti Google pro The National.

Zdroj: Google

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama