pronto-externi-akumulator-s-vysokou-kapacitou-a-extremne-nizkou-dobou-dobijeni
Novinka Pronto: externí akumulátor s vysokou kapacitou a extrémně nízkou dobou dobíjení

Pronto: externí akumulátor s vysokou kapacitou a extrémně nízkou dobou dobíjení

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

13. 10. 2014 14:30 4

Kamenem úrazu většiny externích nabíječek, neboli tzv. "power bank" většinou není ani tak doba, za níž dobije Váš telefon či tablet, ale spíše doba, která je nutná k nabití samotné nabíječky. Tento problém by měl řešit nový projekt na Kickstarter nazvaný Pronto.

Reklama

Jedná se o netradiční externí baterii, jejíž primárním zaměřením je dobíjení různých zařízení včetně chytrých telefonů, tabletů, fotoaparátů a dokonce i notebooků. Hlavním artiklem této nabíječky není ani tak rychlé dobití vašeho telefonu, ale velice rychle dobít samu sebe. Autoři tohoto zařízení slibují, že stačí pouhých pět minut připojení do zásuvky, aby bylo Pronto schopno dobít plnou kapacitu chytrého telefonu iPhone 5. Samotnou externí nabíječku tak nemusíte dobíjet celou noc. Pronto bychom tak měli být schopni dobít třeba během snídaně a pak ji využívat celý den. 

Pronto: externí akumulátor s vysokou kapacitou a extrémně nízkou dobou dobíjení
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Nemusíte se však bát, že je Pronto nějaké obří monstrum, je totiž jen o něco větší než běžný mobil. Vysoká kapacita a schopnost rychlého dobití je však vykoupena vyšší hmotností, která je více než 520 gramů. Ptáte se, jak je Pronto schopno uložit tak velké množství energie během krátké chvíle? Využívá totiž lithium-polymerové články a speciálně navrženou desku tištěných spojů, díky čemuž se maximalizuje její výkon.  

Pronto: externí akumulátor s vysokou kapacitou a extrémně nízkou dobou dobíjení
i Zdroj: PCTuning.cz

 

K dostání budou dvě provedení Pronto. Prvním a větším z nich je Pronto 12, které je schopné nabít chýtrý telefon iPhone 5 devětkrát po jednohodinovém dobíjení samotného akumulátoru. Pronto 12 má totiž kapacitu 13500 mAh. Dodáván k němu je také 12V adaptér, pomocí něhož budete schopni dobíjet také jiná zařízení a nejen chytré telefony pomocí USB kabelu. Pokud je pro Vás tato kapacita zbytečná, budete moci využít model Pronto 5, který je menší a má kapacitu 4500 mAh. K této variantě však není dodávaný 12V adaptér, zato jeho hmotnost je poloviční.  

Pokud do kampaně v současnosti přispějete 70 dolarů (1 520 Kč), dostanete po dosažení požadované částky variantu Pronto 5. Na Pronto 12 je pak nutné přispět 110dolarovým příspěvkem (2 390 Kč). Pokud se do kampaně budete chtít připojit i Vy, budete ale nuceni zaplatit dalších 35 dolarů za poštovné. Distribuce by měla být zahájena v březnu 2015. 

Zdroj: DigitalTrends

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama