edward-snowden-nedoporucuje-pouzivat-google-dropbox-a-facebook
Software Novinka Edward Snowden nedoporučuje používat Google, Dropbox a Facebook

Edward Snowden nedoporučuje používat Google, Dropbox a Facebook

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

13. 10. 2014 11:00 5

Edwarda Snowdena snad není nutné představovat. Jedná se o bývalého zaměstnance, odpadlíka bezpečnostní služby NSA, který nyní nabádá uživatele internetu k opatrnosti v případě využívání produktů některých velkých technologických společností. 

Reklama

Během videohovoru v rámci festivalu The New Yorker zmínil nedůvěru k některým technologickým firmám a uvedl několik typů týkajících se soukromí. Vyhnout bychom se podle něho měli používání Facebook, Google a Dropbox. Toto doporučení však není zas tak překvapivé, nicméně jedná se o prakticky největší poskytovatele služeb v daném oboru a jen málokdo je kvůli ochraně soukromí může zcela opustit. Snowden přesto tvrdí, že se jedná o "nebezpečné služby", které nechrání soukromí uživatelů. 

Edward Snowden nedoporučuje používat Google, Dropbox a Facebook
i Zdroj: PCTuning.cz

Například Dropbox je podle Snowdena problematický zejména proto, že není vybaven systémem místního šifrování. Místo Dropbox by známý odpadlík z NSA doporučil využít nějakou alternativní cloudovou službu. Snowden v rozhovoru naopak vyzdvihl některé služby, které se podle něj na ochranu osobních údajů zaměřují dalko více. Zmínil kupříkladu komunikační služby RedPhone či Silent Circle. Celý rozhovor může vyslechnout v následujícím videu:

Zdroj: DigitalTrends

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama