cena-noveho-tabletu-nexus-9-ma-zacinat-na-399-dolarech
Novinka Cena nového tabletu Nexus 9 má začínat na 399 dolarech

Cena nového tabletu Nexus 9 má začínat na 399 dolarech

Mirek Kočí

Mirek Kočí

12. 10. 2014 20:00 2

Google brzy ukáže nový tablet. Specifikace bezmála devítipalcového přístroje ukazují skvostnou výbavu v podobě výkonného čipsetu nVidia Tegra K1 a operačního systému Android L. Jen několik dní před tiskovou konferencí uniká na internet i cena.

Reklama

Googlu se nepodařilo utajit podrobnosti o Nexusu 9, který firma chce představit na nadcházející mediální akci ve středu 15. října.

Již dříve unikly informace o tom, že tablet má mít displej s úhlopříčkou 8,9 palce a bude postaven na čipsetu nVidia Tegra K1 (konkrétně verzi se 64bitovým dvoujádrovým procesorem architektury Project Denver). K dispozici budou 3 GB operační paměti a pro uživatelská data bude připraveno 16, nebo 32GB úložiště. Nexus 9 poběží na Androidu L, který by kromě novinek v designu mohl přijít i s podporou zobrazení dvou aplikací na jedné obrazovce vedle sebe.

A jaká bude cena? 16GB varianta tabletu ponese v USA cenovku 399 dolarů (asi 8 300 korun + daň). Nejlevnější tedy nebude. Původní Nexus 7 se se stejnou porcí paměti prodával za 249 dolarů. 16GB verze loňského modelu pak startovala na 230 dolarech.

Krátce po skončení středeční tiskové konference by měl Google na Nexus 9 spustit předobjednávky. Samotný prodej tabletu má být zahájen až 3. listopadu.

Zdroj: AndroidSpin

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama