sony-smarteyeglass-zvlastne-vyhlizejici-konkurence-google-glass
Novinka Sony SmartEyeGlass: zvláštně vyhlížející konkurence Google Glass

Sony SmartEyeGlass: zvláštně vyhlížející konkurence Google Glass

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

20. 9. 2014 12:00 4

Sony oznámilo brzké vydání svých chytrých brýlí SmartEyeglass, které by se měly stát hlavním konkurentem pro Google Glass. Vypadají však velice podivně a rozhodně ne tak stylově jako Google Glass.  

Reklama

Chystané chytré brýle od Sony by měly být vybaveny tradiční sadou senzorů včetně akcelerometru, gyroskopu a elektronického kompasu, které jsou doplněny také o snímač okolního světla. Mezi zajímavou výbavu se řadí také 3Mpx fotoaparát. Mezi specifikacemi samotného HUD brýlí patří například vysoký jas 1000 cd/m2. 

Sony SmartEyeGlass: zvláštně vyhlížející konkurence Google Glass
i Zdroj: PCTuning.cz

 

SmartEyeGlass by mělo být možné bezdrátově (pomocí Bluetooth) připojit k širokému spektru chytrých zařízení s operačním systémem Android. Nebude chybět ani možnost připojení k internetu přes Wi-Fi. Pomocí patřičné aplikace bude na brýlích možné zobrazovat různá oznámení z vašeho chytrého telefonu. K brýlím je kabelem připojený také dotykový ovladač, v němž je integrován mikrofon.

Další specifikace chystaného zařízení bohužel zatím známé nejsou. Proti Google Glass to však Sony nebude mít rozhodně jednoduché. Vzhledem k poněkud zvláštnímu vzhledu by k překonání konkurence muselo Sony nasadit výrazně nižší cenu než Google. 

Společně s oznámením SmartEyeGlass vydalo Sony také SDK pro vývojáře. Mezi aplikacemi pro brýle by se měla objevit například funkce rozpoznání obličeje. 

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama