logitech-g910-orion-spark-nova-herni-klavesnice-s-inteligentnim-podsvicenim-a-mechanickymi-spinaci-romer-g
Novinka Logitech G910 Orion Spark: nová herní klávesnice s inteligentním podsvícením a mechanickými spínači Romer-G

Logitech G910 Orion Spark: nová herní klávesnice s inteligentním podsvícením a mechanickými spínači Romer-G

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

19. 9. 2014 06:00 3

Společnost Logitech přidává do svého portfolia novou herní periferii v podobě mechanické klávesnice G910 Orion Spark RGB. Mezi hlavní aktiva klávesnice se řadí zcela nové mechanické spínače Logitech Romer-G a inteligentní RGB podsvícení.

Reklama

Začneme nejdříve tou podstatnější inovací nové klávesnice, kterou jsou mechanické spínače Romer-G. Ty by podle slov výrobce měly zajistit o 25 % rychlejší reakce než jakékoliv jiné současné mechanické spínače kláves. Reakční bod spínačů je totiž už při 1,5mm stisku kláves. Zároveň by měly přinést ještě lepší životnost, která by měla dosahovat až 70 milionů úhozů. Hravě by tedy měly strčit do kapsy i populární spínače Cherry MX.  

Některé uživatele určitě potěší také individuálně nastavitelné podsvícení kláves, kdy si budeme moci vybrat až z 16,8 milionů barev podsvícení. Podsvícená je každá klávesa na klávesnici samostatně, což zaručuje rovnoměrné osvětlení popisů kláves. Vybrat si budeme moci z různých režimů nastavení podsvícení jednotlivých kláves. 

Logitech G910 Orion Spark: nová herní klávesnice s inteligentním podsvícením a mechanickými spínači Romer-G
i Zdroj: PCTuning.cz

Společně s klávesnicí je dodávaná také nová aplikace Arx Control, která umožňuje propojení klávesnice s různými mobilními zařízeními, které lze usadit do doku a sledovat jí různé statistiky výkonu či ovládat média. Rané kopie aplikace byly poskytnuty vývojářům, mezi něž patří například Valve. Těšit se tak můžeme na integraci tohoto nástroje například do služby Steam. Do výsuvného doku je možné připojit většinu chytrých zařízení s operačními systémy iOS a Android.   

Jelikož se jedná o herní klávesnici, nesmí samozřejmě chybět ani možnost programovatelnosti kláves. Ke spouštění maker je pak vyhrazena řada devíti G-kláves. Uloženo tak může být až 27 příkazů ve třech profilech. Hráč je může nastavovat pomocí ovladače Logitech Gaming Software. 

Klávesnice G910 Orion Spark by měla být k dostání v listopadu za cenu 179,99 dolarů, což je v přepočtu přibližně 3 850 Kč. 

Zdroj: techPowerUp

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama