podivejte-se-na-dve-mene-tradicni-vyuziti-virtualni-reality
Hardware Novinka Podívejte se na dvě méně tradiční využití virtuální reality

Podívejte se na dvě méně tradiční využití virtuální reality

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

14. 9. 2014 19:00 3

Brýle pro virtuální realitu jsou opravdu zajímavým kusem hardwaru. Zdá se, že si konečně vyšlapává cestičku k hráčům, ale i k dalším uživatelům, kteří si díky němu např. prohlédnou prostory hotelu, do nějž se chystají na dovolenou, nebo se zúčastní setkání, či vyučování, které jinak nestihnou. 

Reklama

Využití virtuální reality je však mnohem širší. S trochou té fantazie ze strany vývojářů a nějakým tím hardwarovým zařízením k tomu budeme díky virtuální realitě jednou dělat prakticky všechno, co nás zrovna napadne. První náznaky, kde se virtuální realita do budoucna bude využívat, tu už přitom jsou.

V zábavním centru v Tokyu se například objevily brýle pro virtuální realitu, které simulují velice věrně jízdu na horské dráze. To vše díky hydraulickému vozíku. Jízdu si před hledáčky kamer vyzkoušel japonský bavič Takashi Yoshimura. Jak se mu to líbilo se můžete podívat na následujícím videu:

Druhé video je pak ještě peprnější. Ukazuje vývojáře blíže nespecifikovaného technické dema zamýšlené (japonské) erotické hry, která se vedle samotné myši bude ovládat také doteky a stisky umělých ňader:

Jakkoliv se nám tyto dva pokusy můžou zdát nevšední, můžeme si být jisti, že nás čeká záplava ještě mnohem větších bizarností. A některé z nich možná zakotví v našich domovech už natrvalo.

Zdroj: Kotaku

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama