acer-zacal-prodavat-osmijadrovy-smartphone-liquid-x1
Novinka Acer začal prodávat osmijádrový smartphone Liquid X1

Acer začal prodávat osmijádrový smartphone Liquid X1

Mirek Kočí

Mirek Kočí

30. 8. 2014 23:30 16

Počítačový gigant Acer uvedl do prodeje androidí smartphone Liquid X1. Zařízení boduje výkonným procesorem, velkým dotykovým displejem a tlačítkem Rapid, které umožňuje rychlé zachycení momentu nebo přijmutí hovoru.

Reklama

Model X1 představuje nejlépe vybavený telefon v nabídce Aceru, ale rozměry už spadá do kategorie phabletů, což jasně dokazuje použitý 5,7palcový IPS panel s HD rozlišením 720 × 1 280 pixelů.

Rychlost odezvy nového Aceru určuje osmijádrový čipset MediaTek MT6592 s 1,7GHz procesorem a 2 GB operační paměti. Čip je vyráběn 28nm procesem a vykreslování grafiky má na starost Mali-450. Vnitřní úložiště má velikost 16 GB, nechybí ovšem paměťový slot.

Fotoaparát dokáže zachytit nejvýše 13Mpx fotografie a chlubí se vysokou světelností f/1.8. Nápomocen ve zhoršených podmínkách je jeden blesk. Na zádech pod čočkou fotoaparátu se potom ukrývá multifunkční tlačítko. Tlačítko pojmenované jako Rapid slouží pro odemknutí telefonu, aktivaci fotoaparátu (funguje i jako spoušť), spouštění aplikací z hlavní obrazovky nebo může posloužit pro přijetí hovoru.

Ve výbavě nechybí žádné tradiční položky, jako jsou WiFi nebo GPS navigace. Operační systém Android KitKat je doplněn o uživatelské rozhraní Skin s funkcí Float, která umožňuje v plovoucím okně spustit další aplikaci v rámci právě používané funkce. Phablet má pod zadním krytem uschován akumulátor kapacity 2 700 mAh.

Acer Liquid X1 je v tuto chvíli dostupný na Tchajwanu v přepočtu za 200 eur, čili nějakých 5 500 Kč. Zákazníci mohou vybírat z černého a červeného provedení.

Zdroj: PhoneArena

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama