procesory-intel-rady-haswell-e-by-mely-mit-pajeny-ihs
Novinka Procesory Intel řady Haswell-E by měly mít pájený IHS

Procesory Intel řady Haswell-E by měly mít pájený IHS

Václav Vlček

Václav Vlček

31. 7. 2014 07:00 13

Nová generace nejvýkonnějších procesorů by měla mít tepelný rozvaděč ke křemíku pájený, což potěší všechny overclockery.

Reklama

Redaktorům serveru OCDrift.com se dostal do ruky předvýrobní vzorek nového procesoru Intel Core i7-5960X z generace Haswell-E a nenapadlo je nic lepšího, než z něj zkusit sundat kovový IHS. Tepelný rozvaděč se povedlo oddělit od destičky procesoru, ovšem jestli bude ještě někdy fungovat můžete posoudit podle fotky.

Procesory Intel řady Haswell-E by měly mít pájený IHS
i Zdroj: PCTuning.cz

Podstatnější informace je to, že Intel se drží tradice u nejvýkonnějších procesorů a nepoužil teplovodivou pastu pro vyplnění prostoru mezi křemíkem procesoru a kovovým IHS rozvaděčem. Tu najdete u stávající generace Haswell Refresh (Core i7-3770K, 4770K a 4790K)  i těch předchozích. Což negativně hodnotí většina overclockerské komunity právě kvůli horšímu přenosu tepla z křemíku do IHS.

Haswell-E bude k IHS poctivě připájené. Podle zdroje se jedná zřejmě o specifický druh epoxidového pájecího lepidla, doslova se píše "Intel soldered the chip’s die to the IHS with a strong epoxy". Každopádně toto řešení by mělo být podstatně lepší než teplovodivá pasta.

Nové procesory z generace Haswell-E by se měly na trhu objevit v průběhu září a nejvýkonnější model Core i7-5960X by měl nabídnou osm jader s technologií Hyper-Threading (tedy virtuálně 16) při taktech 3.0GHz a 3.3GHz s turbem.

Zdroj: ocdrift.com

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama