japonsky-premier-si-preje-aby-jeho-zeme-v-roce-2020-hostila-olympijske-hry-robotu
Novinka Japonský premiér si přeje, aby jeho země v roce 2020 hostila olympijské hry robotů

Japonský premiér si přeje, aby jeho země v roce 2020 hostila olympijské hry robotů

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

24. 7. 2014 17:30 4

Japonský premiér Shinzo Abe se nechal slyšet, že si přeje, aby jeho země v roce 2020 hostila vůbec první olympijské hry robotů na světě. Letní olympijské hry v roce 2020 má přivítat Tokyo, takže Japonsko má skutečně našlápnuto k tomu, aby se přání jeho ministra splnilo. Otázkou však je, zdali s tímto přáním bude souhlasit i zbytek světa.

Reklama

Abe v pořádání robotích olympijských her vidí možnost, kterak revitalizovat ekonomiku Japonska a zároveň světu předvést nejnovější robotické technologie. Japonsko nyní plánuje vyčlenit speciální pracovni skupinu mající za cíl ztrojnásobit objem japonského robotického průmyslu až na hodnotu 13,8 miliardy liber.

Japonský premiér si přeje, aby jeho země v roce 2020 hostila olympijské hry robotů
i Zdroj: PCTuning.cz

"V roce 2020 bych chtěl shromáždit všechny zajímavé roboty na světě a uspořádat jim olympijské hry, kde by soutěžili v odborných dovednostech" uvedl pro agenturu Jiji Press Shinzo Abe. "Chceme aby byl robotický průmysl hlavním pilířem naší strategie pro hospodářský růst" ještě dodal.

V roce 2016 ve Švýcarsku budou první olympijské hry, které závodníkům umožní používat robotické protézy, takže jestli ještě pořád nevěříte svým vlastním očím, měli byste si připustit, že k něčemu takovému má svět nakročeno pořádně dlouho.

Zdroj: KitGuru

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama