za-novou-prohnutou-105-uhd-televizi-od-samsung-zaplatime-3-vice-nez-za-novy-automobil
Novinka Za novou prohnutou 105" UHD televizi od Samsung zaplatíme 3× více než za nový automobil

Za novou prohnutou 105" UHD televizi od Samsung zaplatíme 3× více než za nový automobil

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

23. 7. 2014 13:30 12

Samsung nyní vydává svůj největší a zároveň nejdražší zahnutý UHD televizor UN10559W TV, který byl k vidění již na veletrhu CES 2014.

Reklama

Z názvu jste jistě vyvodily, že se jedná o televizor vybavený prohnutým displejem s velikostí úhlopříčky neuvěřitelných 105 palců (cca 2,66 m). Pokud pro televizor naleznete ve svém obýváků místo, rozhodně se nemusíte bát nedostatečného zorného pole. Jedná se o chytrý televizor, tudíž se dočkáme řady aplikací, widgetů a samozřejmě také možnosti surfování na internetu. 

Televizor nepřekvapí pouze svojí úhlopříčkou, ale také rozlišením, které je sice označováno jako UHD, nejedná se ale o "pouhých" 3840 × 2160 pixelů, ale dokonce o 5120 × 2160 obrazových bodů. Poměr stran je potom 21:9. Jedná se o ojedinělou záležitost a můžete si být jistí, že si ji nedovolí koupit jen tak někdo. 

Za novou prohnutou 105" UHD televizi od Samsung zaplatíme 3× více než za nový automobil
i Zdroj: PCTuning.cz

Pokud nejste milionáři, nevyhráli jste v loterii, nebo nezdědily notnou sumu peněž, můžete se pravděpodobně s nákupem tohoto televizoru rozloučit. Za prohnutou UN10559W TV se totiž budeme muset "pořádně prohnout". Je totiž ověnčena cenovkou 120 000 dolarů, což je v přepočtu více než 2,4 milionu korun. Evropská cena navíc nebude pravděpodobně pouze převedena kurzem, ale bude nejspíše vyšší než 100 000 euro (2,75M Kč). Mnozí z nás si tedy rozmyslí, zda si koupit tento televizor, nebo si třeba postavit rodinný domek či koupit tři nové slušně vybavené automobily.

Pokud se i přes vysokou cenu rozhodne zákazník televizi zakoupit, dostane k ní na chvíli také inženýra, který ho provede možnostmi této chytré televize. UN10559W TV ještě není hromadně vyráběn. Samsung prozatím přijímá pouze předběžné objednávky. Samsung totiž přirozeně nechce vytvořit zásobu takto drahých televizorů a riskovat, že se neprodají. 

Zdroj: Softpedia

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama