seagate-zacina-testovat-8tb-pevne-disky-pro-podnikove-vyuziti
Novinka Seagate začíná testovat 8TB pevné disky pro podnikové využití

Seagate začíná testovat 8TB pevné disky pro podnikové využití

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

21. 7. 2014 14:30

Seagate před nedávnem uvedl na trh své 6TB Enterprise disky. Nyní chystá další zvýšení kapacity těchto disků pro podnikové využití a to na 8 TB.

Reklama

Společnost Seagate již údajně vyvinula funkční inženýrské vzorky svých 8TB pevných disků, které jsou v současné době expedovány některým podnikům, které je budou testovat zejména jejich spolehlivost. Disky jsou určeny především pro poskytovatele cloudového prostoru a pro velká datová centra. 

Zatím není jasné, kdy budou 8TB Enterpridse disky uvedeny na trh. To bude podle slov generálního ředitele Seagate Steva Lucza údajně záviset hlavně na zpětné vazbě od zmíněných firem, které v současnosti disky testují. 

Seagate začíná testovat 8TB pevné disky pro podnikové využití
i Zdroj: PCTuning.cz

Na téma dalších připravovaných disků informoval Luczo o chystané platformě Seagate Kinetic Open Storage Platform, která by měla do budoucna umožňovat nezávislým dodavatelům software, poskytovatelům cloudových služeb i podnikovým zákazníkům optimalizovat kapacitu svých úložišť a snížit náklady na jejich vlastnictví. Tato objektově založená platforma je zatím pouze v plenkách a ještě se o ní moc neví.

Zdroj: VR Zone

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama