alcatel-pixi-8-prvni-tablet-s-tri-core-procesorem
Novinka Alcatel Pixi 8: první tablet s tri-core procesorem?

Alcatel Pixi 8: první tablet s tri-core procesorem?

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

14. 7. 2014 11:00 1

Společnost Alcatel je známá zejména z oblasti svých entry-level chytrých telefonů. Ve svém portfoliu má však i nějaký ten tablet. Server Tablette-Tactile nyní přichází se správou o chystaném tabletu tohoto výrobce, který je svoji výbavou velice nevšední.

Reklama

Mělo by se jednat o tablet nižší třídy, jehož cena by se měla pohybovat přibližně kolem 100 € (2 750 Kč). Tablet by měl být vybaven 8palcovým displejem, což ostatně vyplývá i z názvu. Displej nabídne rozlišení 1280 × 800 pixelů a nejspíše nepůjde o panel typu IPS, tudíž nemůžeme očekávat nijak převratné pozorovací úhly.

Alcatel Pixi 8: první tablet s tri-core procesorem?
i Zdroj: PCTuning.cz

V úvodu jsem zmiňoval nevšední výbavu, za kterou by se dal považovat i 8palcový displej. Tablet nabídne ale jednu větší bizarnost. Podle zmíněného zdroje by se mělo jednat o vůbec první tri-core tablet. Jinými slovy by měl být tablet vybaven procesorem se třemi jádry a frekvencí 1,2 GHz. Zda se jedná pouze o novinářskou kachnu, jasné není a budeme si pravděpodobně muset počkat na oficiální vyjádření výrobce. 

Alcatel Pixi 8: první tablet s tri-core procesorem?
i Zdroj: PCTuning.cz

K dostání by měly být dvě varianty zařízení, z nichž jedna má 512 MB RAM a 4 GB vnitřní úložiště a druhá nabídne 1 GB operačních pamětí a 8GB úložiště. Mezi další specifikace tabletu patří také možnost připojení pomocí Wi-Fi a Bluetooth, microUSB konektoru a čtečky paměťových karet microSD. Nechybí ani dva fotoaparáty (0,3MPx vpředu a 2MPx vzadu) a předinstalovaný operační systém Android 4.4 KitKat. 

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama