windows-9-bude-mit-predelany-aktivacni-system-a-nabidku-start
Novinka Windows 9 bude mít předělaný aktivační systém a nabídku Start

Windows 9 bude mít předělaný aktivační systém a nabídku Start

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

8. 7. 2014 10:00 33

Microsoft chystá pro operační systém Windows 9 zcela nový aktivační systém, který by měl zabránit pirátství. 

Reklama

Server BetaNews to zjistil od ruského zdroje, který má údajně vazbu přímo na Microsoft. Podle těchto informací se Microsoft chystá naprosto skoncovat s 25místnými alfanumerickými hesly, která doposud umožňovala operační systém zaktivovat. Nadcházející verze Windows by měla využívat systém účtů. Pro aktivaci Windows se tak bude uživatel muset povinně registrovat. 

Windows 9 bude mít předělaný aktivační systém a nabídku Start
i Zdroj: PCTuning.cz

Fungovat by to mělo asi tak, že po zaplacení dané licence se budeme muset přihlásit do Microsoft Store, odkud si budeme moci stáhnout image s instalačním diskem. Po jeho instalaci se data o vašem PC (patrně jen informace o základní desce) odešlou Microsoft a software zůstane na daném zařízení aktivní. 

Pokud budeme potřebovat systém nainstalovat na jiném počítači, budeme nuceni starý počítač odregistrovat, nahrát OS na ten nový a znovu odeslat informace o novém stroji. Tím bude zajištěno, aby jedna licence běžela vždy jen na jednom zařízení. Windows 9 by měl být dodáván v několika verzích licence například pro 3 nebo 5 uživatelů. Budete si tak patrně moci zakoupit například rodinnou licenci pro všechny členy domácnosti.  

Windows 9 bude mít předělaný aktivační systém a nabídku Start
i Zdroj: PCTuning.cz

Stejný zdroj hovoří také o tom, že Microsoft chce do Windows 9 konečně navrátit tradiční a plnohodnotnou nabídku Start, což může být výhodný marketingový tah, kterým může Microsoft donutit uživatele k přechodu na nadcházející Windows. Podle stávajících spekulací by Windows 9 mohl spatřit světlo světa ještě letos na podzim. 

Zdroj: 1, 2, 3

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama