vodeodolny-e-reader-kobo-aura-h2o-dorazi-na-trh-na-podzim
Novinka Voděodolný e-reader Kobo Aura H2O dorazí na trh na podzim

Voděodolný e-reader Kobo Aura H2O dorazí na trh na podzim

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

2. 7. 2014 06:00 1

Po trendu podsvícených čteček elektronických knih se ke slovu dostávají ty voděodolné. Mezi ně se nyní zařadí i Kobo Aura H2O.

Reklama

Budoucnost čteček elektronických knih je nejistá a to především proto, že se jedná o specializované zařízení, které není určeno pro masy, ale spíše pro náruživé čtenáře. Přesto se tato zařízení stále zuby nehty drží na trhu a dokonce přibližně každý rok přijdou s nějakou novou výbavou. 

Loňskému roku dominovaly čtečky elektronických knih s nasvíceným displejem. Letošním trendem, zdá se, budou e-readery voděodolné, které si můžeme vzít i k vodě. Prvním želízkem v ohni se stala čtečka PocketBook Aqua, o jejímž vydání jsme Vás nedávno informovali

Voděodolný e-reader Kobo Aura H2O  dorazí na trh na podzim
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Počin od PocketBook by nyní měla následovat čtečka od společnosti Kobo. Informace o ní nyní přinesl známý leaker @evleaks společně s prvními fotografiemi. Čtečka ponese označení Aura H2O a bude zaměřena na čtení v extrémnějších podmínkách. Přežít by měla kupříkladu i čtení při vydatném dešti, díky odolnosti stupně krytí IP67. Je sice fakt, že patrně nikdo z nás v dešti číst nebude, tato odolnost nám ale umožní číst například na pláži či na lehátku v bazénu. 

Bát se navíc nebudeme moci ani v případě, když nám čtečka do vody spadne. Dané krytí totiž zajišťuje možnost ponoření zařízení do vody až do hloubky jednoho metru po dobu 30 minut. Přesná specifika a další funkce včetně ceny produktu prozatím známy nejsou. Známé je pouze to, že Kobo Aura H2O na trh dorazí letos na podzim. Letní dovolenkovou sezónu tedy už nestihne.  

Zdroj: Softpedia

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama