galaxy-vyda-grafickou-kartu-geforce-gtx-780-hof-se-6-gb-grafickych-pameti
Novinka Galaxy vydá grafickou kartu GeForce GTX 780 HOF se 6 GB grafických pamětí

Galaxy vydá grafickou kartu GeForce GTX 780 HOF se 6 GB grafických pamětí

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

30. 5. 2014 13:00 9

Firma Galaxy vydává 6GB variantu grafické karty GeForce GTX 780 ze série Hall of Fame (HOF) s továrním přetaktováním. 

Reklama

Modelové označení karty je GF-GTX780-E6GHD/SOC a stejně jako u všech HOF karet se i u ní dočkáme bílého provedení PCB společně s masivním chladičem. Když pomineme fakt, že je karta vybavena 6 GB grafických pamětí typu GDDR5, je prakticky úplně totožná s původním modelem GTX 780 HOF, který byl vydán již v červenci loňského roku. 

Stejně jako u původního modelu se tedy dočkáme továrního přetaktování z referenčních 863 MHz na 1019 MHz a GPU Boost frekvence 1071 MHz (referenční 928 MHz). Zmíněných 6 GB grafických paměti běží na původní efektivní frekvenci 6008 MHz. Paměti využívají 384bitovou sběrnici. Karta je založena na 28nm GPU GK110, které nabízí 2304 CUDA jader, 192 TMU a 48 ROP.

Galaxy vydá grafickou kartu GeForce GTX 780 HOF se 6 GB grafických pamětí
i Zdroj: PCTuning.cz

O chlazení karty se stará masivní chladič, využívající technologie Hybrid Vapor Chamber. Tato technologie kombinuje tzv. parní komory s heatpipe trubicemi, které mají přímý kontakt s GPU, VRM a pamětmi. Teplo je z nich následně přenášeno do velkého pasivního chladiče s hliníkovým žebrováním přes čtyři poniklované měděné trubice. Pasiv je dále ochlazován dvojicí 90 mm ventilátorů.

K napájení karta využívá kombinaci dvou 8pinových PCIe konektorů a využívá 10fázovou napájecí kaskádu. Využit můžeme také duální BIOS s přepínačem, který je umístěn na zadním panelu, díky čemuž nemusíte pro přepínání otevírat PC skříň. Výstupy z karty jsou čtyři a to dvojice portů dual-link DVI, jedno HDMI a rozhraní DisplayPort. 

Výrobce se bohužel zatím nezmiňuje o ceně této karty. 

Zdroj: TechPowerUp

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama