spolecnost-tp-link-oznamila-celosvetove-vydani-multimedialniho-bezdratoveho-adapteru-n600
Novinka Společnost TP-LINK oznámila celosvětové vydání multimediálního bezdrátového adaptéru N600

Společnost TP-LINK oznámila celosvětové vydání multimediálního bezdrátového adaptéru N600

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

23. 4. 2014 08:00 11

Firma TP-LINK, kterou můžeme znát především z oblasti síťového hardware, přichází s bezdrátovým adaptérem N600, který umožňuje připojit jakékoliv zařízení s ethernetovým rozhraním do vaší domácí sítě. 

Reklama

Jedná se o multimediální dual-band Wi-Fi adaptér s kódovým označením TL-WA890EA, který dokáže poskytovat bezdrátové připojení na frekvenci 2,4 GHz a 5 GHz. V pásmu 2,4 GHz dosahuje rychlost přenosu dat až 300 Mb/s a v 5GHz pásmu dokáže adaptér přenášet data také rychlostí až 300 Mb/s. To by měla být dostatečná šířka pásma například pro plynulé streamování videa v HD kvalitě, hraní online her či přehrávání hudby. 

Společnost TP-LINK oznámila celosvětové vydání multimediálního bezdrátového adaptéru N600
i Zdroj: PCTuning.cz

K adaptéru můžeme připojit až čtyři zařízení pomocí čtyř Fast Ethernet portů (RJ45). Díky tomu lze k zařízení připojit například multimediální přehrávač, herní konzoli, HTPC, chytrý televizor či IPTV set-top box. Připojit je možné samozřejmě i širokou škálu dalších prvků systému domácí zábavy včetně externích disků a diskových doků. Jak už bývá u zařízení podobného ražení zvykem, dočkáme se také tlačítka WPS, které umožňuje rychlé a snadné spárování adaptéru s libovolným zařízením. O bezpečnost připojení se několik druhů zabezpečení, mezi něž patří rozšířené 64/128bitové šifrování WEP či zabezpečení WPA-PSK/WPA2-PSK

N600 Wireless Dual Band Universal Entertainment Adapter je nyní k dostání celosvětově za doporučenou cenu 59,99 dolarů. U nás je zařízení již nějakou dobu k dostání za cenu pohybující se kolem 1 000 Kč.

Zdroj: 1, 2, 3

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama