prvni-smartphone-project-ara-od-google-se-objevi-zacatkem-pristiho-roku
Novinka První smartphone Project Ara od Google se objeví začátkem příštího roku

První smartphone Project Ara od Google se objeví začátkem příštího roku

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

20. 4. 2014 08:00 5

Jedním z nejzajímavějších inovativních dlouho očekávaných projektů od Google je Project Ara. Nyní se zdá, že první smartphone Project Ara by měl na trh dorazit v lednu roku 2015.

Reklama

Komu uniklo, o co se vlastně jedná, jde o levný chytrý telefon, který bychom si po koupi měli být schopni sami jednoduše sestavit z několika dílů reprezentujících jednotlivý hardware telefonu. Zatím není úplně jasné, jak budou přesně jednotlivé komponenty komunikovat a kolik si budeme muset za některé nestandardní "kousky skládačky" připlatit. Komponenty by měly ale držet slabé magnety a bude možné vyměnit také jejich vrchní kryt. 

První smartphone Project Ara od Google se objeví začátkem příštího roku
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Kromě poměrně brzkého data vydání, je další dobrou zprávou cena zařízení, která by měla být v základní konfiguraci (základní díly) a ve fádní šedé barvě pouhých 50 dolarů, tedy přibližně 1 000 Kč. Tento tah má nejspíš za účel k produktu přilákat širokou škálu uživatelů, kteří si budou následně dokupovat další hardware. Více informací se dozívte v následujícím videu:

Tak či onak bychom se další informace měli dozvědět na dvou plánovaných konferencích Google, které budou přímo zaměřeny na Project Ara.

Zdroj: NextPowerUp

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama